Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse papaja's: strenge winter en kleiner areaal beperken export

Volgens overheidsgegevens is het volume door Brazilië geëxporteerde papaja's sinds juni gedaald. In augustus bijvoorbeeld werd 3.000 ton uitgevoerd, een daling van 3% ten opzichte van juli en een daling van 21% op jaarbasis.

Bronnen die bekend zijn met de markt meldden dat de dalende trend het gevolg is van de lagere nationale opbrengst als gevolg van de kouder dan normale winter, die de rijping vertraagt, en de eerdere inkrimping van het areaal als gevolg van fytosanitaire problemen en hoge teeltkosten.

In augustus waren de belangrijkste exportbestemmingen Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, die in augustus ongeveer 2.000 ton kochten, dat is 67% van de totale export van Brazilië. Voor de komende maanden wordt verwacht dat de export van Braziliaanse papaja's bescheiden zal blijven, aangezien er geen aanzienlijke toename van het aanbod wordt verwacht.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: