Walnoten uit Californië, China, Chili en andere landen overspoelen de Indiase markt

Prijs van Indiase walnoten daalt snel

De walnoot uit Kasjmir worstelt om te overleven door het binnendringen van Californische walnootrassen op de Indiase markten, waardoor de waarde van de inheemse walnoten uit de Kasjmir-vallei afneemt. Een was Kasjmir de op een na grootste producent van walnoten ter wereld. Nu overspoelen walnoten uit Californië, China (de grootste producent ter wereld), Chili, Nederland en Turkije de Indiase markt.

De walnotensector in Kasjmir is zwaar getroffen door het gebrek aan wetenschappelijke betrokkenheid en de hevige concurrentie van goedkope geïmporteerde rassen, waardoor de telers op zoek zijn gegaan naar alternatieve gewassen zoals appelboomgaarden om in hun levensonderhoud te voorzien. Een andere reden die de walnotentelers van Kasjmir zorgen baart, is de klimaatverandering, de bevolkingsexpansie en de invoering van goederen- en dienstenbelasting naast de gewone btw.

Dit betekent dat de walnootsector in Kasjmir de afgelopen jaren veel te lijden heeft gehad. Telers die rechtstreeks betrokken zijn bij de biologische teelt betreuren dat zowel de tarieven als de markt zijn gekrompen. Walnoten uit Kasjmir worden door de telers soms tegen dumpprijzen verkocht.

Bron: jknewsline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.