Michel van den Berg, De Best AGF:

"Na prachtige zomer hebben horeca en weekmarkten het nu lastig"

Tholen - De AGF-verkoop op het Haagse Forepark valt momenteel niet mee, constateert Michel van den Berg. "Het weer zit niet mee en de handel is erg duur. Veel van onze klanten op de markten, in de winkels en horeca hebben een prachtige zomer gedraaid, mede dankzij het mooie weer. Het zou alleen jammer zijn als ze het nu in de winter allemaal weer in moeten leveren."

"Veel seizoenen lopen nu af, het zomerfruit is gebeurd en we gaan weer verder met andere handel. De verkoop van de overzeese mandarijnen loopt leuk en ook de perssinaasappelen gaan goed weg. Die zijn goed aan de prijs. Voor pruimen en druiven worden redelijk gangbare prijzen betaald. Ook de eerste Braziliaanse meloenen zijn er weer, maar die zijn wel prijzig."

"Het aanbod zachtfruit loopt nu hard af, we hebben nog wat aardbeien uit de kassen, maar alles begint nu af te lopen. En de grote vraag is wat de beschikbaarheid komende winter zal zijn van bijvoorbeeld de tomaten en komkommers. Dat kan toch een probleem worden. Onze vaste telers hebben al aangekondigd niets te planten en zullen in maart en april weer tot leven komen. De Spanjaarden zitten rustig achterover en wachten af wat er gaat gebeuren", constateert Michel.

"Voor ons als groothandelaar valt dit niet mee. De grote supermarkten hebben allemaal prijsafspraken gemaakt. Bij de retail koop je nu courgettes voor 0,60 euro terwijl wij ze voor 1,20/1,30 euro moeten inkopen. Maar hier heeft de hele Europese handel mee te maken. Mijn grootste zorg is of de consument met alle gestegen kosten hun groenten en fruit nog wel kunnen betalen. Dat is wat mij betreft de grootste uitdaging voor de winter."

"Maar zeker op de weekmarkten zie je nu duidelijk dat de verkoop door het weer en de hoge kosten een stuk lager ligt en dat men moeite heeft om de omzet te halen. We gaan het zien, er is altijd weer een weg omhoog. Goud kan tenslotte ook te duur zijn. Wij proberen ons te onderscheiden door de klanten netjes te blijven helpen en zo hoop je op loyaliteit van je bestaande klanten", besluit Michel.

Voor meer informatie:
Michel van den Berg
De Best AGF
06-23728028
michelvdberg1@live.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.