Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Eerste aanvoer kiwi's voor Kiwi Harvest Ltd.

Op vrijdag 3 juni 1988 meerde het koelschip Spring Bear aan Kaai 320 in Antwerpen af met aan boord de eerste aanvoer van Nieuw-Zeelandse kiwi's voor Kiwi Harvest. De lading bestond uit 5.666 pallets van elk 180 trays die alle voor de Europese markt bestemd waren.

Dit jaar zullen in totaal 11 schepen de verre reis vanuit Nieuw-Zeeland naar de Sinjorenstad maken om vele duizenden pallets kiwi's van het merk Royal te lossen. Kiwi Harvest is één van de zeven Nieuw-Zeelandse ondernemingen die een verplichte exportvergunning voor kiwi's in bezit heeft. Kiwi Harvest is de eerste Nieuw-Zeelandse exporteur die in Europa een eigen verkooppunt heeft.

"Zo groot zijn de Nieuw-Zeelandse kiwi's!"

De eerste lading kiwi's uit Nieuw-Zeeland voor Kiwi-Harvest

Zaakvoerder Rex Sunde geeft als reden van deze vestiging op: de voor Nieuw-Zeeland steeds belangrijker wordende Europese markt en de harde valuta in West-Europa. "Met een eigen distributiekantoor in Europa kunnen we onze afnemers in tal van landen meer en directer service verlenen. Bovendien zij de havenfaciliteiten in Antwerpen uitstekend en zijn ook de verkeersverbindingen bijzonder gunstig."

Kijkje in een van de scheepsruimen

Drukte op de Antwerpse kaai bij aankomst van het eerste schip met kiwi's

Vorig jaar exporteerde Nieuw-Zeeland totaal 47 miljoen trays kiwi's, waarvan meer dan de helft (55%) bestemd was voor Europa. Hiervan nam Kiwi Harvest 2,5 miljoen trays voor zijn rekening. "Dit jaar zullen we bijna de dubbele hoeveelheid aanvoeren. Daarmee komt ons aandeel in de totale Nieuw-Zeelandse kiwi-export op circa 8%", aldus Rex Sunde.

Bron: Primeur 18 - Jaargang 02 - 17 juni 1988

Publicatiedatum: