Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
begint eind oktober

Griekse kiwi-oogst valt 15% groter uit

Over ongeveer een maand gaat het Griekse kiwiseizoen van start. Volgens Christos Mitrosilis, CEO van de Griekse fruitexporteur Mitrosilis, zullen de kiwi's dit jaar iets kleiner van formaat zijn. "Ons Hayward-kiwiseizoen begint in de laatste dagen van oktober en duurt tot mei. Het fruit ziet er goed uit, de kwaliteit is goed, behalve voor de kiwi's uit bepaalde gebieden die schade hebben opgelopen door hagel of andere weersomstandigheden. Toch zijn de kiwi's dit seizoen een of twee maten kleiner dan vorig jaar."

Mitrosilis verwacht dit seizoen een grotere opbrengst. "Griekenland is qua hoeveelheid sterker dan de voorgaande jaren. We verwachten een opbrengststijging van ongeveer 15%. De schatting van de totale opbrengst in Griekenland is 355.000 ton."

"Zoals zoveel andere landen in Europa kampt ook Griekenland met stijgende kosten," legt Mitrosilis uit. "We hebben te maken met de stijgende energieprijzen die zoveel aspecten van ons bedrijf beïnvloeden. Van de grondstoffen tot de opslagkosten, verpakkingsmateriaal, logistiek enzovoort. Ondanks deze uitdagingen breiden we ons bedrijfsnetwerk voortdurend uit. Op dit moment exporteren we naar 24 landen in Europa en breiden we ook ons aandeel in Azië en de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt uit."

"Wij zetten ons in om fruit te verpakken dat voldoet aan de hoogste verwachtingen van onze klanten en consumenten, met betrekking tot kwaliteit, variëteit, smaak, voedselveiligheid en hygiëne; met bewustzijn van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij en het leveren van kwaliteitsdiensten aan onze klanten, leveranciers, werknemers en aan het grote publiek."

Met Fruit Attraction in aantocht bereidt Mitrosilis zich voor op de reis naar Madrid. "We verwelkomen iedereen met interesse in kwaliteitskiwi's uit Griekenland op onze stand. We hopen veel van onze huidige klanten te zien en potentiële klanten kennis te laten maken met onze producten. We hebben een goed gevoel over de beurs!" besluit hij.

Mitrosilis SA zal aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction, u kunt hen vinden in hal 10, stand 10G09.

Voor meer informatie:
Nikos Katsaloulis
Mitrosilis
+30 2752045000
+30 6947775533
nikos.katsaloulis@mitrosilis.gr
www.mitrosilis.gr 

Publicatiedatum: