Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe stakingen Felixstowe verergeren problemen in kwetsbaar VK

Het personeel van de haven van Felixstowe is voor de tweede keer in een paar weken tijd in staking gegaan, waardoor de congestieproblemen in de toch al kwetsbare toeleveringsketen van het Verenigd Koninkrijk nog groter zijn geworden. Meer dan 1.900 leden van de vakbond Unite zijn op dinsdag 27 september om 7.00 uur 's ochtends begonnen met staken. Het is de bedoeling dat de staking op woensdag 5 oktober eindigt.

De stakingsactie wordt hervat nadat Felixstowe Dock and Railway Company, eigendom van de multinationale havenexploitant CK Hutchison, na de eerste stakingsactie van acht dagen in augustus weigerde opnieuw te onderhandelen.

Unite the union stelde dat het bedrijf het personeel een loonsverhoging van 7 procent had aangeboden. Dit kwam neer op een reële loonsverlaging, aangezien de reële inflatie (RPI) momenteel 12,3% bedraagt. De werknemers verwierpen het opgelegde loonaanbod met 82 procent bij een opkomst van 78 procent.

Het begin van de nieuwe staking in Felixstowe valt samen met de lopende stakingsactie in de haven van Liverpool. In feite betekent dit dat meer dan 60 procent van de containerhavencapaciteit in het Verenigd Koninkrijk door de staking zal worden getroffen.

Bron: porttechnology.org

Publicatiedatum: