en dreigen met uittreden

Britse telers voelen zich door eigen belangenvereniging bedrogen

Britse telers dreigen de National Farmers' Union te verlaten nadat haar voorzitter, Minette Batters, heeft gezegd dat zij de beslissing van de regering steunt om de natuursubsidies na de Brexit te schrappen.

Dit weekend werd bekend dat de regering op het punt stond de "Brexit-bonus", waarmee boeren, telers en landeigenaren zouden worden betaald om de natuur te verbeteren, af te schaffen.

Minette Batters, de voorzitter van de NFU, zei dat ze blij was met de beslissing van de Britse regering. "Mijn absolute prioriteit is ervoor te zorgen dat de boeren en telers het voedsel van het land kunnen blijven produceren - ik ben er dus voorstander van de rechtstreekse betalingen te handhaven om een regeling op te zetten die echt iets oplevert voor de voedselproductie en het milieu", zei ze.

Later kwam ze op dit punt terug en zei ze dat ze vond dat er particulier geld moest worden gebruikt om boeren en telers te betalen voor het herstel van wilde dieren, in plaats van overheidsgeld. Ze zei: "We hebben letterlijk miljarden en miljarden ponden aan groene financiering voor het investeren in natuurlijke omgevingen. We moeten de particuliere sector effectief laten werken."

Prominente leden van de NFU hebben hun stem laten horen en gezegd dat ze van plan zijn op te stappen als de leiding geen duidelijkheid verschaft over haar standpunt en de betalingen voor milieubescherming niet steunt.

Bron: sydneynewshq.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.