Joep Janssen, Limex: "Huren brengt schaalvergroting in krattenwaslijnen binnen handbereik"

ToBRFV verwijderen uit kratten en trays

Als lid van een telersvereniging wil je graag de vruchten plukken van de samenwerking met je collega's. Een van de manieren waarop je dat doet, is door de kratten en trays te poolen. Of je nu een poolsysteem beheert met kratten voor AGF-handelaren, of met collega-telers een gezamenlijke inventaris hebt van materialen, vroeg of laat moeten die trays en kratten gewassen worden. Maar hoe pak je dat slim aan? Joep Janssen van Limex legt het uit in onderstaand artikel.

Kopen?
"Een voor de hand liggende oplossing is om een wasmachine aan te schaffen om al die trays en kratten schoon te houden. Voor veel bedrijven is dat een prima oplossing, maar er zijn ook situaties waarin dit niet direct de beste optie is. Een telersvereniging of coöperatie heeft geen winstoogmerk - een grote investering in een tray- of krattenwasser kan dan zomaar een flinke knauw geven in het budget."

Huren als alternatief
"Overgaan tot aanschaf hoeft echter niet. Dat je kleinere wasmachines kan huren, wist je wellicht al. Maar het is ook mogelijk om machines te huren die 1500 kratten per uur kunnen wassen - een interessante optie voor telersverenigingen en coöperaties, die zo de kosten eerlijker over hun leden kunnen verdelen."

ToBRFV verwijderen uit kratten en trays
Voor telersverenigingen biedt het huren van zo'n grote waslijn nog meer voordelen. Een teler kan te maken krijgen met een virusuitbraak of een dreiging, bijvoorbeeld ToBRFV. Dan kan een traywasmachine worden gehuurd om alle trays van de diverse telers binnen de vereniging grondig te reinigen, zodat de virusdreiging wordt weggenomen. Doordat de machine al klaar staat, hoef je niet te wachten om in zo'n situatie actie te ondernemen.

Snelle levering
Zeker in de huidige tijd, waarin de leveringsketen soms hapert, groeit de behoefte aan een betrouwbare oplossing die beschikbaar is indien nodig. De huurmachines staan al klaar, er hoeft dus niet gewacht te worden op onderdelen - ook op het gebied van onderhoud zijn er geen zorgen. Voor bedrijven die slechts tijdelijk gebruik willen maken van een waslijn, bijvoorbeeld telers van seizoensgebonden producten als asperges, of omdat hun vaste wasmachine buiten gebruik is vanwege een verbouwing, is huur dus ook een prima oplossing.

Beschikbaarheid
Joep Janssen van Limex, beaamt het nut van het huren van wasmachines. "Wij hebben onze grotere wasmachines aan verschillende klanten verhuurd, en we horen daarover positieve geluiden. Zo konden we een grote Belgische supermarkt uit de brand helpen, die een jaar lang een machine huurde vanwege een verbouwing."

Ook een Europees poolingsysteem van kratten ondervond de voordelen van huur - zij maakten daar gebruik van om de pieken in de zomer op te vangen. Naast hun standaard aanbod van wasmachines heeft Limex twee grotere waslijnen in de huurportfolio. "Deze zijn beschikbaar in heel Europa, en kunnen worden gehuurd vanaf een periode van twee maanden. De wassers zijn uitgerust om ons wasproces toe te passen dat door Groen Agro Control is gevalideerd om ToBRFV, CGMMV en Fusarium oxysporum uit kratten te verwijderen," besluit Joep.

Voor meer informatie:
Joep Janssen
Limex Machine Exploitatie 
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
T 0031 (0)77 307 44 12
sales@limex.nl 
www.limex.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.