Gunstige markt voor Egyptische sinaasappelen in China

In 2020 en 2021 waren de omstandigheden voor Egyptische sinaasappelen op de Chinese markt nogal slecht, maar dit jaar is dat anders. De prijs is vrij stabiel. Don Lu van Shenzhen Yumsun Fruit sprak onlangs over de huidige marktomstandigheden van Egyptische sinaasappelen.

"De productkwaliteit van Egyptische sinaasappelen is vrij goed dit jaar. De prijs is licht gedaald van € 14,54 per karton tot € 13 per karton. De prijs bereikte een piek eind juni en begin juli, toen Egyptische sinaasappelen ongeveer € 36,33 per karton kostten voor de merken die wij beheren en de gemiddelde marktprijs ongeveer € 34,88 per karton bedroeg. Zelfs sinaasappelen van gemiddelde kwaliteit werden verkocht voor ongeveer € 30,53 per karton. Vorig jaar rond deze tijd bedroeg de prijs slechts € 11,63 per karton en de verplaatsing van het product was problematisch. De markt is sterk verbeterd in vergelijking met vorig jaar. Qua prijs, productbeweging en winstmarge is alles dit jaar ideaal."

Don Lu legde uit dat de veranderingen te maken hebben met het aanbod, de commerciële kennis en de productkwaliteit. "De verkoopvoorwaarden waren twee jaar geleden niet geweldig, zodat het aanbod vorig jaar afnam. Het aanbod was echter nog steeds te groot en de marktomstandigheden verbeterden niet. Na twee jaar van marktdepressie heeft een groot aantal handelaren zich uit de Egyptische sinaasappelmarkt teruggetrokken. Dit jaar is het aanbod 60%-70% kleiner dan vorig jaar. Ten tweede bewaarden de handelaren hun Egyptische sinaasappelen in koelhuizen in de hoop dat de prijs zou stijgen, maar aan het eind van het seizoen was de kwaliteit van het product veel slechter en de verkoop moeilijk. Dit jaar hebben de handelaren van hun fouten geleerd. Zij verkopen zodra de sinaasappelen aankomen, zodat de kwaliteit van het product veel beter is. Ten derde hebben de handelaren nu meer ervaring en selecteren zij alleen Egyptische sinaasappelen van topkwaliteit, zodat de gemiddelde productkwaliteit dit jaar veel hoger ligt, vooral in de tweede helft van het seizoen, wanneer de smaak rijper is. Dat is overigens ook het rustige seizoen voor binnenlandse sinaasappelen, wat de verkoop van Egyptische sinaasappelen verder stimuleert."

Shenzhen Yumsun Fruit is in het hele land actief op groothandelsmarkten, retailmarkten in het midden- en topsegment en grootschalige drankwinkels om aan de vraag naar Egyptische sinaasappelen te voldoen.

Voor meer informatie:
Mr. Don Lu
Shenzhen Yumsun Fruit Co., Ltd.
+86 159 9952 5366
don@yumsun.com
www.yumsun.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.