Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi UK meldt 79% winstdaling

David Sands Group sluit zich aan bij Spar Scotland
David Sands Group, een van Schotlands meest succesvolle convenienceretailers, heeft zich aangesloten bij Spar Scotland. David Sands is een familiebedrijf van de vijfde generatie met meer dan 200 jaar ervaring in de retail. Het bedrijf is opgericht in 1812 en heeft zich steeds verder ontwikkeld. Tijdens de Spar Scotland's 2022-beurs in Aviemore onthulde Colin McLean, CEO van Spar Scotland, dat hij erg blij was dat David Sands zich bij het bedrijf voegde.
Bron: spar-international.com

VK: M&S introduceert nieuw vegetarisch assortiment
M&S heeft een nieuw assortiment vegetarische maaltijden onder de naam Veggie geïntroduceerd in antwoord op de toenemende vraag van klanten naar meer vegetarische keuzes. Het assortiment omvat een keuze uit 14 vegetarische maaltijden, ontwikkeld door de eigen chef-koks van de retailer. Keuzes zijn onder andere Veggie Roasted Butternut Risotto (370g - € 4,44) en Veggie Roasted Mushroom Ravioli (355g - € 4,44).
Bron: kamcity.com 

Morrisons/McColl's fusie: CMA onderzoekt samenwerking
Morrisons heeft de CMA een samenwerking aangeboden waarbij winkels worden afgestoten. De CMA is van mening dat er redelijke gronden zijn om aan te nemen dat de door Morrisons aangeboden verbintenissen of een gewijzigde versie daarvan door de CMA kunnen worden aanvaard in het kader van de Enterprise Act 2002.
Bron: gov.uk 

VK: Aldi rolt inzamelpunten voor zacht plastic uit naar alle winkels
Aldi introduceert recyclebakken voor zacht plastic in bijna al zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk om klanten te helpen jaarlijks tonnen probleemmateriaal te recyclen. Na het succes van de proef van vorig jaar kunnen klanten nu alle soorten schone, zachte plastic verpakkingen, waaronder chipsverpakkingen, saladezakjes, broodzakken en draagtassen, inleveren, ongeacht waar de artikelen zijn gekocht.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Lidl Duitsland publiceert derde duurzaamheidsverslag
Discounter Lidl Duitsland heeft zijn derde duurzaamheidsverslag gepubliceerd, met daarin zijn maatregelen en vooruitgang van de boekjaren 2020 en 2021. Om papier te besparen heeft de retailer het duurzaamheidsverslag alleen digitaal gepubliceerd.
Bron: esmmagazine.com 

Franprix verlengt partnerschap met familie Zouari
De Franse Casino Group heeft aangekondigd dat haar dochteronderneming Franprix en de Zouari Family hebben besloten hun langdurige strategische partnerschap uit te breiden. De samenwerking zal de bestaande activiteiten versterken en nieuwe synergiën creëren nu de partners van plan zijn 75 nieuwe winkels te openen.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi UK noemt handel sterk na winstdaling in 2021
De Britse tak van de Duitse discounter Aldi meldde een daling van 79% in de bedrijfswinst voor 2021, maar zei dat de handel in de afgelopen zes maanden snel was gegroeid omdat de pandemiebeperkingen werden opgeheven en de stijgende levenskosten de winkelgewoonten beïnvloedden. Aldi, dat eerder deze maand Morrisons inhaalde om de vierde grootste Britse supermarktgroep te worden, zei dat de bedrijfswinst € 60 mln bedroeg in 2021, tegenover € 318 mln in 2020. De winstdaling werd geweten aan investeringen in prijzen, personeel en Covid-19 gerelateerde uitgaven. De omzet steeg met 0,9% tot € 15 mld.
Bron: reuters.com 

Nederland: Pieter Pot introduceert eigen app
De Nederlandse verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot heeft een eigen app in Nederland geïntroduceerd. Die moet de komende weken zowel geografisch (naar België) als met veel nieuwe functies uitbreiden.
Bron: retaildetail.eu 

Start-up eniferBio wint 2022 Tesco Agri T-Jam en World Agri-Tech Pitch Day
Gekozen uit meer dan 140 internationale inzendingen, wint eniferBio een snelle introductie in Tesco's aanbodketen en begeleiding van het Tesco Agriculture team. De Finse agtech start-up eniferBio heeft de kans gekregen om samen te werken met Tesco, de grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk, en zijn ketenpartners, na het winnen van de 5e editie van het Tesco Agri T-Jam pitching evenement in samenwerking met de World Agri-Tech Innovation Summit.
Bron: tescoplc.com 

Nederland: Albert Heijn introduceert nieuw winkelconcept
Albert Heijn heeft zijn supermarkt in Pijnacker (bij Rotterdam) heropend met een nieuw winkelconcept, met een waterkraan en een verbinding met de app van de keten, die de exacte locatie van producten in de gangpaden laat zien.
Bron: retaildetail.eu 

Publicatiedatum: