Trops bekijkt water- en CO₂-voetafdruk van zijn avocadoteelt

Voor het eerst in Spanje is de watervoetafdruk van de avocadoteelt onder de loep genomen, meer bepaald door Trops, leider in de teelt en afzet van avocado's en mango's in de Europese Unie. 

Trops versterkt zijn bedrijfsmodel en zijn inzet voor duurzaamheid met een door SGS uitgevoerde verificatie van de watervoetafdruk van de avocadoteelt en de CO2-voetafdruk van de organisatie.

De actie maakt deel uit van de strategie van Trops die zich als organisatie heeft aangesloten bij het UN Global Compact en zich als eerste Spaanse agrobedrijf actief heeft verbonden aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

SGS, een referentie op het gebied van inspectie en certificering wat betreft kwaliteit en integriteit, heeft vorige week in het hoofdkantoor van Trops het officiële document overhandigd waarin de watervoetafdruk van de Spaanse avocado’s van het bedrijf bepaald is op 314,78 liter water per kilo fruit.

"We zijn zeer tevreden omdat het om duurzame hoeveelheden gaat en het laat zien hoe onze avocadoteelt een hoeveelheid water verbruikt die vergelijkbaar is met de teelt van andere groenten en fruit en veel lager dan heel wat andere bederfelijke producten", zegt Enrique Colilles, directeur van Trops.

Met betrekking tot de CO2-voetafdruk, die Trops al sinds 2018 controleert, blijft het bedrijf de positieve impact van de tuinbouw in het algemeen en van mango- en avocadoteelt van Trops in het bijzonder onder de aandacht brengen.

De meer dan anderhalf miljoen bomen van de telers die bij Trops zijn aangesloten leggen jaarlijks 66.994,60 ton CO₂ vast. Dat is de hoeveelheid CO₂ die ze uit de atmosfeer halen. De tuinbouwactiviteiten van Trops leggen 5 keer meer CO₂ vast dan ze uitstoten, wat de duurzaamheid van de teelt en de positieve impact op het milieu en de matiging van de effecten van klimaatverandering benadrukt. 

Voor meer informatie:
Trops
Políg. Industrial Trops
29719 Vélez-Málaga (Spanje)
Tel: +34 952 500 700
info@trops.es
www.trops.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.