Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen aardbeien ingekort tot 7 à 8 maanden i.p.v. 12

"Waar we normaal in België glasaardbeien hebben van januari tot en met eind mei, begin juni, zal dat nu nog maar zijn vanaf ergens half of eind april tot in juni." Die verwachting spreekt aardbeienteler Frank Rooijen uit tegen de VRT. 

Van minder aardbeien telen is geen sprake, want al het plantmateriaal is besteld. En daardoor ontstaat een nieuw probleem. In januari, februari en maart zullen er nog geen aardbeien rijp zijn doordat er niet gestookt wordt, maar die komen er dan in april, mei en juni bij. In het hoogseizoen krijg je dus een overproductie en dan bestaat het risico dat de prijzen instorten en de telers dus opnieuw de dupe worden, schrijft de VRT. Teler Frank geeft aan dat 'de grote moeilijkheid het plannen is.' Het seizoen zal ingekort worden van 12 naar 7 à 8 maanden, ondanks serres die jaarrond teelt mogelijk maken.

Lees en beluister hier het hele item van de VRT. 

Publicatiedatum: