Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sergio Narváez van Los Rancheros (Mexico):

"Goedkope Egyptische knoflook verdringt Spaans product"

Mexico is een van de grootste knoflookexporteurs ter wereld. Volgens Faostat bezette het land in 2020 de zevende plaats met verzendingen van meer dan 15.800 ton, terwijl het zich in de periode 2015-2019 nog op de negende positie bevond, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Landbouw. 

"Mexico heeft een knoflookareaal van 7.000 tot 8.000 hectare met verschillende rassen. Zacatecas is de staat met het grootste areaal, zo'n 3.500-4.000 hectare, gevolgd door Guanajuato, Baja California, Sonora en Aguascalientes, hoewel knoflook in bijna het hele land wordt geteeld", vertelt Sergio Narváez, commercieel directeur Knoflook en Wortelen bij Los Rancheros, een Mexicaans bedrijf in de derde generatie dat zich toelegt op de teelt en afzet van groenten, met knoflook als belangrijkste product. "Los Rancheros brengt per seizoen ongeveer 4.000-4.500 ton knoflook uit conventionele en biologische teelt op de markt, in verschillende presentaties: vers, gepeld, zwart en pasta. De binnenlandse markt vertegenwoordigt 70% van onze omzet. Onze belangrijkste exportmarkten zijn de Verenigde Staten en Brazilië, wanneer er vraag is in dat land." 


Sergio Narváez (midden)

"Met name in Brazilië is de vraag naar Mexicaanse knoflook afgenomen door de uitbreiding van de eigen teelt, maar ook door de toename van import uit mediterrane landen zoals Egypte. De lage prijzen van Egyptische knoflook hebben vooral het Spaanse product van de Braziliaanse markt verdrongen, maar ook de knoflook uit Mexico", merkt ingenieur Sergio Narváez op. "Naar mijn mening is de kwaliteit van Spaanse en Mexicaanse knoflook beter dan die van het product uit Egypte, maar soms kijkt de markt meer naar de prijs dan naar de kwaliteit." 

"Los Rancheros spant zich in om de klanten steeds producten te leveren die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. We passen teeltmethodes toe die gebaseerd zijn op biologische praktijken. We hebben daartoe ook verschillende certificeringen in de knoflookteelt, zoals USDA Oganic, GlobalGAP en het Europees biologisch keurmerk." 

De eerste export van Los Rancheros, dat gepelde knoflook, voornamelijk bestemd voor export naar de Verenigde Staten, zwarte knoflook en biologische knoflook op de markt brengt, dateert van 1986, toen het bedrijf zijn eerste 3 containers naar de VS exporteerde. "Vijftien jaar geleden was onze belangrijkste exportbestemming de Europese Unie, toen Spanje 5.000 hectare zaaide en niet de 30.000 van vandaag. Maar door de toename van de Spaanse teelt is Europa niet langer een marktoptie voor Los Rancheros."

"Naast de eigen productie in Zacatecas en Aguascalientes, importeren we knoflook uit Chili, onze belangrijkste leverancier van importproduct waarmee we in december van start gaan, de Verenigde Staten, Peru en Argentinië. De Zuid-Amerikaanse landen stellen ons in staat om buiten het Mexicaanse seizoen verse producten te hebben en zo aan de binnenlandse vraag te voldoen. De handelsbalans van het bedrijf tussen import en export is wel min of meer in evenwicht."

"Op dit moment zitten we midden in de export van verse knoflook naar de Verenigde Staten, met prijzen die variëren van $ 25 per karton van 30 pond voor kleinere maten en $ 40 per karton voor klasse I knoflook van grote kalibers", legt  de commercieel directeur uit. "Het is een normale prijs voor het product, al moet niet worden vergeten dat een karton tijdens de pandemie tot $ 60 waard was. Dit jaar is het heel warm geweest in de lente en de zomer en heeft het weinig geregend, waardoor de knoflook voortijdig rijpte en de maatvoering kleiner uitvalt dan gebruikelijk." "

Voor meer informatie:
Los Rancheros
Abraham González 501, Jardines de Pabellón
Pabellón de Arteaga (Mexico)
Tel: +52 01 465 958 0111
http://losrancheros.com.mx

Publicatiedatum: