M&S verhoogt lonen voor tweede keer

Co-op bevordert talent met nieuw opvolgingsplan voor leiderschap in de voedingssector
De Co-op heeft een nieuwe leiderschapsstructuur aangekondigd voor haar supermarkt- en groothandelsactiviteiten. Na zes jaar bij de Co-op, waarvan meer dan vijf jaar als Food CEO, heeft Jo Whitfield besloten dat dit het juiste moment is om verder te gaan en haar volgende uitdaging aan te gaan. Matt Hood, voormalig commercieel directeur, wordt algemeen directeur van Co-op Food, verantwoordelijk voor zowel de commerciële als de operationele aspecten van het bedrijf. Michael Fletcher, die de groothandelstak van Co-op, Nisa, heeft geleid, stapt ook uit zijn functie en Peter Batt, voormalig directeur van de regionale winkels van Co-op in het zuiden, wordt benoemd tot directeur van Nisa.
Bron: co-operative.coop 

Britse retailers onderscheiden bij FPC Fresh Awards 2022
Het Fresh Produce Consortium (FPC), de Britse handelsorganisatie voor AGF-producten, is verheugd de vier winnaars bekend te maken van de categorie Retailer of the Year Awards, die werden uitgereikt tijdens de FPC Fresh Awards 2022 in het JW Marriott Grosvenor House in Londen: Aldi - Retailer van het jaar voor groenten en fruit; Asda - Retailer van het jaar voor bloemen; Tesco Express - Convenience Retailer van het jaar; Ocado - Online Retailer van het jaar.
Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk 

Britse M&S verhoogt personeelsloon voor tweede keer in 2022
Marks & Spencer is de laatste Britse retailer geworden die de lonen voor winkelpersoneel opnieuw verhoogt te midden van een kostencrisis en een krappe arbeidsmarkt. M&S zei dat vanaf 1 oktober meer dan 40.000 werknemers hun uurloon zullen zien stijgen naar minimaal € 11,67.
Bron: reuters.com 

VK: Aldi uitgeroepen tot 'Supermarkt van het Jaar' en 'Drankhandelaar van het Jaar' bij prestigieuze brancheprijs
Aldi heeft drie indrukwekkende overwinningen behaald bij de 'Oscars van de retailwereld', de Retail Industry Awards 2022, tijdens een ceremonie in Londen. De retailer, die nu de vierde grootste supermarkt van Groot-Brittannië is, versloeg rivalen Lidl, Tesco en M&S en werd uitgeroepen tot 'Supermarkt van het Jaar'.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Nieuw assortiment alternatief vlees rolt uit in Sainsbury's
Veganistisch streetfoodmerk Biff's ligt in de schappen van Sainsbury's als onderdeel van het Future Brands startprogramma van de supermarkt. Het Biff's Plant Shack-assortiment, het eerste retailaanbod van het merk, dat ook aan foodservice levert en meer dan 40 'Biff's Delivery'-keukens op Deliveroo exploiteert, is eerder dit jaar van start gegaan met jackfruit als vleesalternatief.
Bron: kamcity.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven