Tanzaniaanse avocado's in België te koop voor €4,50 per stuk

Volgens Tanzania's ambassadeur in België, Jestas Nyamanga, krijgen avocado's uit zijn land premiumprijzen in Europa, waarbij één vrucht voor meer dan Sh10.000 (€ 4,30) wordt verkocht op Belgische markten.

Nyamanga moedigt lokale telers dan ook aan om hun avocado's op de Europese markt te verkopen vanwege deze lucratieve prijzen. "Eén avocado wordt verkocht voor € 4, wat meer is dan Sh10.000, terwijl je in Tanzania avocado's kunt kopen voor Sh500 of Sh1.000, dus als je ze nu exporteert, kun je een enorme winst maken," zei de ambassadeur.

Populaire avocadorassen die in Tanzania worden geteeld zijn Hass, Fuerte, Pinkerton en, tot op zekere hoogte, Puebla, maar de Hass-variëteit is het populairst op de Europese markt. De commerciële teelt van avocado's wordt gedomineerd door Rungwe Avocado Company Ltd en Africado Ltd, dat gevestigd is in het Siha-district in de Kilimanjaro-regio. De twee bedrijven brengen samen meer dan 5.000 ton avocado per jaar op.

Bron: thecitizen.co.tz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.