Dirk Garos, Restrain:

"Duizenden euro’s aan energiekosten te besparen met de Restrain CO2-extractor"

Het managen van het CO2-gehalte in aardappelbewaringruimtes gebeurt voornamelijk met grote energieslurpende ventilatoren. Volgens Dirk Garos bespaart een oplossing om in plaats van grote ventilatoren juist een kleine Restrain CO2-extractor in te zetten, per etmaal anderhalf uur draaitijd van de grote ventilatoren. 

"De afzuigbuis moet laag bij de grond worden geplaatst, waar zich het hoogste CO2-gehalte bevindt. Op het moment dat de CO2-extractor een te hoog koolstofdioxidegehalte meet, zuigt deze het overtollige gehalte af en blaast het naar buiten. Bereik je de vooraf ingestelde CO2-waarde, bijvoorbeeld 2500 ppm, dan stopt de afzuiging. Bij stijging van het CO2-gehalte in de lucht, start de afzuiging weer", zo legt Dirk de werking uit.

Minder gewichtsverlies en betere bakkleur 
"Door het CO2-gehalte automatisch te managen en alleen zeer kleine luchthoeveelheden af te voeren, voorkom je schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Op die manier zorg je voor minder gewichtsverlies en een betere bakkleur van de aardappelen."

Met de Energiecalculator bereken je binnen 30 seconden hoeveel je maandelijks bespaart: https://www.restrain.io/nl/energy-calculator/

Voor meer informatie:
Dirk Garos
Restrain
+31 (0)6 53 86 92 21
Dirk.Garos@restrain.eu.com 
www.restrain.eu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven