Zomerhitte drukte Europese tomatenproductie: -14%

De zonnig, maar ook extreem warme zomer heeft zijn weerslag gehad op de tomatenmarkt. Hoge temperaturen hebben gezorgd voor een 14% lagere productie. Dat staat in een septemberverslag van de Vlaamse expertwerkgroep en het beheerscomité groenten en fruit. De lagere productie resulteerde in hogere prijzen. 


Klik hier voor vergroting

De Vlaamse expertwerkgroep en het beheerscomité groenten en fruit ondersteunt de Europese Commissie. Een beheerscomité is vooral actief op het vlak van prijzen, markten en/of praktische uitvoeringsbepalingen.

Een blik op het tomatendashboard van de Europese Commissie leert dat de tomatenprijzen in augustus nagenoeg gelijk lagen aan het vijfjarig gemiddelde. Tegen de trend in zakte de prijs in augustus.


Klik hier voor vergroting

Franse telers protesteren na wat zij een 'rampzalige maand' noemen. Ook in Spanje viel de gemiddelde prijs voor een kilo tomaten flink lager uit dan het vijfjarig gemiddelde.


Klik hier voor vergroting

In Italië en Nederland, de overige twee landen op het dashboard, lagen de prijzen in augustus hoger dan het vijfjarig gemiddelde. 


Klik hier voor vergroting


Klik hier voor vergroting


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven