Oogst 2022 boven verwachting

Kartonnen punnets voor 6 Lovita-pruimen

De eerste Lovita®-pruimen zijn rond 15 augustus geoogst, twee weken eerder dan die vorig jaar. Het 2022-seizoen ziet er bovendien sowieso veelbelovend uit. "Wat de opbrengst betreft moeten we zo rond de 300 ton uitkomen, een opbrengst die veel groter is dan wat we hadden verwacht, aangezien we hoopten op een totale opbrengst van tussen de 220 en de 250 ton. Dankzij de grote(re) opbrengst kunnen we de aanwezigheid in de schappen van de verschillende Franse supermarkten in vergelijking met voorgaande jaren met meerdere weken verlengen", vertelt communicatiemanager bij French Fruit Lovers Monika Kujundzic. Het aantal partijen is naar boven bijgesteld dankzij de opbrengsten van een aantal jonge boomgaarden in het zuidoosten van Frankrijk die dit jaar eindelijk in productie zijn gegaan.

In deze bijzonder goed beschermde boomgaarden hadden de bomen geen last van de vorstperiodes in het voorjaar. "De bomen stonden in volle bloei toen de vorst toesloeg. De gebruikte technieken om de boomgaarden te beschermen bleken echter zeer doeltreffend. De oogst werd er namelijk helemaal niet door beïnvloed."

Monika Kujundzic deelt ook de tevredenheid van andere medewerkers van French Fruit Lovers met betrekking tot de kwaliteit van de pruimen van dit jaar. "Elk jaar opnieuw leren we niet alleen meer over het gedrag van Lovita-pruimen, maar ook over het ideale moment om met de oogst te beginnen om een optimale kwaliteit te kunnen genereren. Dankzij de hoge temperaturen bereikten de Lovita-pruimen dat punt dit jaar veel eerder en zijn ze geoogst bij een optimale rijpheid, hadden ze een mooie maat, een Brix-graad van minimaal 17, een mooie sappigheid en een goede stevigheid. Hierdoor konden ze lang in de schappen blijven liggen."

Nieuwe kartonnen punnets
Dit jaar zijn de Lovita-pruimen ook nog op de markt gebracht met iets nieuws, in iets nieuws. "Om aan de vraag van onze klanten te voldoen, bieden we de roodvlezige, hartvormige Lovita-pruimen voortaan aan in nieuwe kartonnen punnets voor 6 stuks."

Om de commerciële lancering van die 6 stuks-punnets in te luiden, zijn de Lovita-pruimen gepresenteerd op de groothandelsmarkten van Lyon-Corbas (14 september) en de MIN-markt van Rungis (15 september). Daarnaast gingen twee driewielige voertuigen in de kleuren van pruimen langs bij een aantal distributeurs en bezoekers, zodat zij kennis konden maken met de nieuwe verpakking.

De Lovita-pruimen zullen ook worden gepresenteerd op de Fruit Attraction-beurs in Madrid die zal worden gehouden van 4 tot 6 oktober.

Voor meer informatie:
Monika Kujundzic
French Fruit Lovers
2788 route de la Mégère
82200 Moissac - Frankrijk
Tel.: +33 (0)6 62 02 77 15
monika@agence-kujundzic.com   
www.lovita-plum.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.