Mission Produce opent eigen dc in het VK

Mission Produce heeft plannen aangekondigd om in 2023 een ultramodern rijpings-, verpakkings- en distributiecentrum (RVD) te openen in Dartford, Engeland. De strategisch gelegen faciliteit met directe toegang tot belangrijke internationale havens en transportnetwerken moet Mission's groeiende internationale aanwezigheid versterken en de distributie naar haar Europese klantenbestand optimaliseren.

"Mission's UK RVD is ontworpen om de activiteiten te stroomlijnen en tegelijkertijd een kosteneffectief model te leveren", aldus Steve Barnard, CEO en oprichter. "Deze mijlpaal is een belangrijke kans voor ons bedrijf en vergroot ons vermogen om de wereldwijde avocadoconsumptie te stimuleren, door ons bereik op de Europese markt te vergroten."

Mission Produce opent in 2023 een rijpings-, verpakkings- en distributiecentrum (RVD) in Dartford, Engeland.

Het Britse centrum, dat 9.500 vierkante meter beslaat, ligt in de buurt van de grootste havens en luchthavens van het Verenigd Koninkrijk en op het kruispunt van het uitgebreide transportnetwerk van Engeland, met directe toegang tot de M25. Het gebouw is gericht op duurzaamheid en gecertificeerd volgens een internationaal geaccepteerde duurzaamheidsnorm met een BREEAM "excellent" rating voor het efficiënte gebruik van hulpbronnen, inclusief de integratie van zonnepanelen en regenwateropvang.

"De strategische ligging van de faciliteit biedt ons een unieke toegang tot de groeiende Britse markt voor avocado's, terwijl de importlogistiek wordt vereenvoudigd en de transittijden worden verkort", aldus Ben Barnard, vice-president Bedrijfsvoering. "Ondertussen zullen de duurzame systemen van de faciliteit en het gebruik van hernieuwbare energie ons energie-, kosten- en onderhoudsbesparingen opleveren."

Het Britse centrum ligt in de buurt van de grootste havens en luchthavens van het Verenigd Koninkrijk en op het kruispunt van het transportnetwerk van Engeland, met directe toegang tot de M25.

De faciliteit beschikt over geavanceerde technologie en is ontworpen om de logistieke efficiëntie te maximaliseren en de productkwaliteit te verbeteren. Het wordt de eerste vestiging van het bedrijf met de exclusieve "Mission Control"-technologie voor rijpingskamers, waarbij een gespecialiseerde atmosfeerregeling wordt toegepast om een optimale rijpingsomgeving te creëren. Dankzij deze technologie kan het bedrijf het fruit rijpen volgens de specificaties van de klant. Daarnaast beschikt de faciliteit over zichttechnologie voor sortering, die de behandelingstijden kan verkorten en de schade aan het fruit tot een minimum kan beperken, en over testmachines, die met geavanceerde precisie de rijpheidsstadia kunnen bepalen.

"Onze gespecialiseerde 'Mission Control'-technologie ondersteunt een betere kwaliteit, een langere houdbaarheid en minder afval", aldus Paul Frowde, directeur van Mission Produce UK. "Onze processen in combinatie met ons team van rijpexperts verbetert ons vermogen om uitstekende service en aangepaste aanbiedingen te bieden voor ons Britse klantenbestand."

Mission's eigen teelt of die van partnertelers uit Zuid-Afrika, Peru, Colombia en Guatemala zullen naar verwachting via de faciliteit in heel Europa worden gedistribueerd.

Mission Produce's Engels faciliteit zal gevestigd zijn in Unit 3, Clipper Boulevard, Crossways Business Park, Dartford, DA2 6QB.

Voor meer informatie:
Jenna Aguilera
Mission Produce, Inc.
press@missionproduce.com 
www.missionproduce.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven