Turkse appeloogst in volle gang

"Door een grote Indiase oogst verwachten we dat de vraag later aan zal trekken"

De Turkse appelexporteur Demir Fresh Fruits verscheept diverse appelrassen naar landen in Azië en de Golf, zegt eigenaar Alper Kerim: "We zijn ongeveer 25 dagen geleden begonnen met de oogst van onze Gala appels, wat betekent dat we op dit moment in volle gang Gala's verschepen. Voor Gala appels zijn de Golfstaten en landen in Azië onze belangrijkste markten."

Hoewel de Turkse oogst enkele weken geleden al was begonnen, is de vraag in India nog niet op een geweldig niveau. Kerim verwacht wel dat de vraag later in het seizoen zal aantrekken. "Er is tot nu toe niet al te veel vraag vanuit India. Red Delicious is het populairst op de Indiase markt en we zijn net begonnen met de oogst van dit ras, maar omdat de lokale oogst in India groot is, verwachten we dat de vraag later in het seizoen zal aantrekken. We verschepen dit seizoen ook Gala naar de Indiase markt, maar als je de verkoop van dit ras naar India vergelijkt met vorig jaar, lijken de huidige volumes lager."

"Ons seizoen is niet zonder uitdagingen. Hogere kosten en inflatie zijn erg problematisch in Turkije. Onze kosten voor verpakkingsmateriaal zijn bijvoorbeeld minstens 50 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar en de teeltkosten zijn op vergelijkbare wijze gestegen. Het kan dit jaar een grote uitdaging zijn voor Turkse exporteurs om een goede prijs te krijgen. Maar we zullen ons best doen om onze klanten de best mogelijke prijzen te bieden. Onze strategie dit jaar is onze klanten te behouden, zelfs als dat betekent dat we minder winst zullen maken dan vorig jaar."

"We investeren elk jaar veel geld in onderzoek en ontwikkeling en proberen onszelf te verbeteren wanneer we maar kunnen. Dit jaar hebben we een nieuwe ontwikkeling die zal bijdragen aan de houdbaarheid van appels. Meer details kan ik nog niet delen, maar ik verwacht positieve reacties wanneer onze klanten hun containers ontvangen. De transittijd van Turkije naar India is ongeveer 20-23 dagen, maar de appels zullen eruitzien alsof ze pas drie of vier dagen eerder uit Turkije zijn vertrokken. Deze ontwikkeling zal ons merk DeBa in een veel betere positie brengen dan de producten van Indiase concurrenten," besluit Kerim.

Voor meer informatie:
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080
alper@dff.com.tr 
www.dff.com.tr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven