Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agriplace en GlobalGAP bundelen krachten om het Chain of Custody certificatieproces te vereenvoudigen

Aangezien het GlobalGAP Chain of Custody (CoC)-certificaat in januari 2023 een marktvereiste wordt voor handelaren die producten onder het GlobalGAP-label verkopen, nemen steeds meer bedrijven initiatief om op de meest efficiĆ«nte manier te voldoen.  

Wat is "Chain of Custody"? 
De CoC-certificering garandeert dat de producten zijn geproduceerd volgens de GlobalGAP-normen voor voedselveiligheid. Het stelt bedrijven ook in staat om de oorsprong van hun producten te traceren, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat ze afkomstig zijn van gecertificeerde producenten en bedrijven. Deze traceerbaarheid is belangrijk om de voedselveiligheid en -kwaliteit te garanderen en om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar transparantie. 

Waarom is de GlobalGAP CoC-certificering vereist? 
1. GlobalGAP CoC-certificering is vereist voor het hanteren en scheiden van producten uit een GlobalGAP-gecertificeerd productieproces als men blijft verkopen met een GlobalGAP-claim. 
2. Het is vereist voor bedrijven die producten labelen met een GlobalGAP identificatienummer (bijv. GGN, CoC Nummer) of deelnemen aan het GGN label initiatief. 
 
Wat zijn de voordelen van de GlobalGAP CoC certificering? 
1. Zorgen voor de juiste herkomst en identificatie van producten uit een GlobalGAP gecertificeerd productieproces.  
2. Verbeter de transparantie van de toeleveringsketen en de productintegriteit, wat een toegevoegde waarde en een geruststelling voor de klant oplevert. 
3. Producten uit een GlobalGAP gecertificeerd productieproces beschermen tegen vervanging of verwatering met producten uit niet-gecertificeerde processen. 
 
Hoe effectief voldoen aan de CoC vereisten? 
Agriplace en GlobalGAP begrijpen de vraag naar een ondersteunend platform om kwaliteitsmanagers te helpen de certificeringsstatus van leveranciers bij te houden en bundelen hun krachten om het CoC-certificeringsproces te vergemakkelijken via een reeks webinars. Door deel te nemen aan dit interactieve evenement kunt u ook relevant inzicht krijgen in hoe Agriplace Chain bedrijven ondersteunt bij het behalen van dit nieuwe certificaat.  



Op 28 september wordt van 11.00-12.00 het webinar ' Agriplace Chain & Chain of Custody Certification process' (Engels) georganiseerd. Dit 1 uur durende webinar geeft inzicht in delen van het proces van het verkrijgen van een CoC certificering en hoe Agriplace uw bedrijf kan helpen bij de voorbereiding en het ondergaan van een audit. De belangrijkste aandachtspunten van de webinar zijn: 

1. Vereisten voor input- en outputverificatie voor CoC  
2. Traceerbaarheidsvereisten voor CoC 
3. Input- en outputverificatie in Agriplace  
4. Traceerbaarheid in Agriplace Chain 
5. Opzet van Agriplace Chain 
 


Wie zal er aanwezig zijn? 
Margarida Monteverde, Product Manager - Chain of Custody bij GlobalGAP c/o FoodPLUS GmbH en de Managing Director van Agriplace Chain, Nico Broersen zal de gastheer zijn namens Agriplace en uitleggen hoe het platform gebruikers helpt met de CoC certificering. 
 
Klik hier om je aan te melden 

Voor meer informatie:
Nico Broersen
AgriPlace 
+316 13369752
ncm.broersen@agriplace.com  
www.agriplace.com/chain 

Publicatiedatum: