Project De Laat Koudetechniek

Uniek concept: zelfstandige rijpers huren rijpcellen bij Montague

De Laat Koudetechniek realiseerde een project bij Montague in Australië. "In deze Australische rijperij wordt gewerkt met een uniek concept, waarbij zelfstandige rijpers rijpcellen kunnen huren. De zelfstandigen kunnen dan hun eigen bananen of avocado’s rijpen. Omdat de rijpcellen door verschillende personen met verschillende producten worden ingezet, was het cruciaal om het mogelijk te maken dat rijpcellen individueel en op afstand konden worden bestuurd. Op deze manier kan iedere rijper de temperatuur, luchtstroom en luchtvochtigheid in een ruimte bepalen zonder inzicht te hebben in andere rijpcellen", aldus Adiraan van Beek.

Iedere rijping wordt afgesloten met een rijpprotocol voor de koper, dat automatisch wordt gegenereerd door de rijpinstallatie, waarbij wordt gespecificeerd op welke manier en met welke temperaturen de producten zijn gerijpt. In alle rijpcellen wordt gebruikgemaakt van natuurlijk koudemiddel.

"Montague koos voor De Laat Koudetechniek wegens het feit dat Australische rijpinstallaties veel meer energie verbruiken dan onze installaties. Door de rijpkamers in ons eigen magazijn voor te bereiden en vervolgens samen te stellen in Australië werd het ondanks logistieke uitdagingen mogelijk om dit project aan de andere kant van de wereld te kunnen realiseren."

Voor meer informatie:
Adriaan van Beek
De Laat Koudetechniek
Wordragensestraat 1a
5324JL Ammerzoden (NL)
tel. +31 73 599 0123
adriaan@delaat.nl 
www.delaat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven