Wrap Box 600 door de ogen van een gebruiker

"Van één naar vier verpakkingsmachines in korte tijd"

"De afgelopen jaren hebben we enkele investeringen gedaan in nieuwe machines, waaronder ook de verpakkingsmachine Wrap Box 600 van GNA. We hebben er momenteel zelfs vier staan. We hebben ze op geen enkele manier aangepast en toch hebben we er verpakkingslijnen mee kunnen creëren die volledig zijn afgestemd op onze behoeften", zegt Massimo Malagrinò, verkoopdirecteur van Ortofrutta Malagrinò, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de teelt, verwerking, opslag, verpakking en afzet van citrus, steenfruit en groenten.


Massimo Malagrinò in een citrusboomgaard van het bedrijf (Foto: Valentina Gullo, foto aangeleverd door Ortofrutta Malagrinò) 

"Tegenwoordig worden de bewerkingen in het pakstation steeds meer gerobotiseerd en we willen als bedrijf niet onvoorbereid zijn op de toekomstige ontwikkelingen. We hebben voor GNA gekozen vanwege de goede reputatie van dit bedrijf en omdat hun machines ons een intern productievoordeel bieden. Waar we vroeger kratten van 2 of 2,3 kg handmatig klaarmaakten, doen de machines dat nu. Dat is zeker een voordeel, aangezien het arbeidstekort jaar na jaar steeds nijpender wordt", zegt Malagrinò. 

Een ander pluspunt van de Wrap Box is volgens de verkoopdirecteur dat er gebruik kan worden gemaakt van innovatieve en onconventionele materialen. "We hechten belang aan het duurzaamheidsaspect en daarom zullen we vanaf dit jaar, en met name in het komende citrusseizoen, op twee van onze GNA-verpakkingsmachines cellulose gebruiken voor onze kratten. We hebben daartoe rollen papier en linnen/katoenen gaas aangeschaft voor het 'venster' in de verpakkingen. Op die manier kan het product ademen en ook gezien worden door de consument."


Proefexemplaar van een karton dat in het komende seizoen voor citrus zal worden gebruikt. 

De Wrap Box 600 verpakkingsmachine is flexibel en kan dus voor een breed scala aan producten worden ingezet. "De machine wordt met name gebruikt voor kleine producten, zoals clementines, en voor kartons van 2 tot 10 kilo."

Ortofrutta Malagrinò is ondertussen het steenfruitseizoen aan het afronden, terwijl het nog even verdergaat met meloenen en groenten. "We leveren aan Italiaanse, Poolse, Kroatische en in mindere mate Duitse supermarkten. Het is niet zozeer het conflict in Oost-Europa dat ons zorgen baart wat betreft het citrusseizoen (clementines en sinaasappelen), maar wel de stijging van de materiaalkosten in Italië en Europa in het algemeen."

Kenmerken van de Wrap Box 600
Een van de belangrijkste toepassingsgebieden voor de Wrap Box 600 is de groente- en fruitsector. De Wrap Box 600 is ontworpen om een micro- of macrogeperforeerde folie of een hoes van geëxtrudeerd gaas + folie of zelfs katoenen of linnen gaas en papier te heatsealen op karton of hout. 

Via het bedieningspaneel kunnen alle functies, parameters en formaten gevisualiseerd worden van kartons met de afmetingen 20x30 cm, 30x40 cm, 30x50 cm en 40x60 cm. Wijzigingen van het doosformaat worden automatisch beheerd door de PLC. De variaties in breedte, hoogte en positie van de lijm worden samen met de lengte van de folie ingevoegd. Er zijn geen handmatige aanpassingen nodig. De machine verpakt tot 30 kartons per minuut. 

Investering in de toekomst
"Ik zou mijn collega's in de sector zeker aanraden om te investeren in de Wrap Box 600-verpakkingsmachine, omdat het type verpakking waarmee de machine werkt veel wordt gevraagd door Italiaanse en buitenlandse supermarktketens. Ons doel, net als dat van alle teeltbedrijven, is om de eigen producten te verkopen. Met de Wrap Box 600 hebben we daartoe een extra troef in handen. Daarnaast heeft GNA een uitstekende aftersales service en worden we zowel op afstand als op locatie ondersteund", vertelt Malagrinò.

Bij investeringen denken we spontaan aan de crisis en prijsstijgingen die bedrijven de afgelopen periode hebben doorgemaakt. "We proberen de impact op te vangen. We moeten de eindjes aan elkaar zien te knopen en de komende twee jaar op zijn minst het break-even punt halen. We hebben het niet eens over winstmarges, want in een dergelijke economische situatie is het al een succes als je je bedrijf niet moet sluiten. We investeren in onszelf, in de wetenschap dat na regen zonneschijn komt", besluit Malagrinò met een positieve noot.

Voor meer informatie:
Massimo Malagrinò
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven