Grapefruittelers in Florida wachten op groter fruit

Een blik op het grapefruitseizoen in Florida toont een situatie met meer fruit aan de boom, dat schoon is en goed is qua Brix-waarde en zuurgraad. "Waar we achterlopen ten opzichte van de oogst van vorig seizoen is de vruchtgrootte. We hopen echter dat het fruit nog tijd heeft om groter te worden, voordat het rijp is", zegt Melanie Sallin Ressler, co-CEO van IMG Enterprises.

De oorzaak hiervan is dat veel teeltgebieden in juni en juli achterliepen voor wat betreft de regenval, maar sinds vorige maand wordt die achterstand ingehaald. "De maatvoering is een belangrijke factor en heeft een grote invloed op het totale volume van de oogst," zegt Ressler. "Dat is waar we nu naar kijken. Maar we zijn zeer bemoedigd door de interne kwaliteit, die het belangrijkst is voor de consument."

Melanie Sallin Ressler, mede-CEO van IMG Enterprises

De tijd zal leren hoe de oogst van de citrussector in Florida zich dit jaar qua volume verhoudt tot vorig jaar. De oogst van vorig seizoen werd beïnvloed door een aantal weersomstandigheden, waaronder een storm aan het begin van het seizoen die sterk genoeg was om in sommige teeltgebieden oogstverlies te veroorzaken. "We hadden ook een vorstperiode eind januari, waardoor we een deel van onze oogst niet op de markt konden brengen," aldus Ressler. IMG Enterprises zelf zal dit seizoen echter meer telen, na aanplantingen van vijf tot zes jaar geleden die nu hun vruchten zullen afwerpen.

Oogst in oktober
Hoewel begin volgende maand een kleine hoeveelheid wordt geoogst, begint de oogst voornamelijk op 15 oktober die door zal lopen tot april volgend jaar.

Dit seizoen zal IMG Enterprises ook de markt voor witte grapefruit verder ontwikkelen. "Het is de best smakende grapefruit. Als we de consument zover kunnen krijgen om dit fruit te proberen, zal hij of zij niet teleurgesteld worden," aldus Ressler.

Volgens Ressler zal de binnenlandse vraag naar citrus uit Florida groot zijn.

Wat de vraag betreft, denkt Ressler dat de binnenlandse vraag naar citrus uit Florida groot zal zijn. "De Texaanse teelt, die 1,5 jaar geleden door vorst werd getroffen, ervaart daar nog steeds de gevolgen van," zegt ze. "Die telers zullen dus niet voor 100 procent terug zijn en dat zal een goede markt creëren voor citrus uit Florida."

Problemen met export naar Japan
Wat de export betreft, zullen de zendingen naar Japan een uitdaging blijven vormen door logistieke verstoringen en doordat er niet zoveel schepen rechtstreeks van de oostkust naar Japan varen.

Ondertussen zullen dit seizoen de prijzen waarschijnlijk stijgen. "De prijsstelling is een uitdaging. We hebben veel inflatie gezien in onze teelt- en distributiekosten. In hoeverre dat aan de consument kan worden doorberekend zonder dat de consumptie verandert, wordt nog bekeken."

Voor meer informatie:
Melanie Sallin Ressler
IMG Citrus
Tel: +1 772 778 6783
melanie.ressler@imgcitrus.com 
www.imgcitrus.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven