Citrusgordel van São Paulo en westzuidwest Minas Gerais

Brazilië: Raming sinaasappeloogst bijgesteld op 314,09 mln kartons à 40,8 kg

De eerste update van de raming voor de sinaasappeloogst in 2022-2023 voor de citrusgordel van São Paulo en West-Zuidwest Minas Gerais, die op 12 september 2022 door Fundecitrus is gepubliceerd, bedraagt 314,09 miljoen kartons van 40,8 kg per stuk.

Dit cijfer betekent een daling van 0,9%, oftewel 2,86 mln kartons, ten opzichte van de oorspronkelijke raming die in mei van dit jaar werd gepubliceerd. De Triangulo Mineiro zal naar verwachting ongeveer 22,97 mln kartons van de totale oogst produceren.

De reden voor die daling is de geringe hoeveelheid regen in de laatste maanden. Hoewel het huidige scenario gunstiger is dan dat van vorig jaar, dankzij een hogere neerslagindex en een betere verdeling van de neerslag, lag het volume ver onder het historische gemiddelde.

Het verwachte vruchtverliespercentage daalt van 20% naar 19,8%, rekening houdend met alle rassen. Het over de rassen verdeelde dalingspercentage werd bijgewerkt tot 10,8% (-0,70 procentpunten ten opzichte van de raming in mei van dit jaar) voor Hamlin, Westin en Rubi, en 11% (-1,00 procentpunten voor andere vroege rassen).

Voor de andere rassen bleef het dalingspercentage ongewijzigd door de geringe hoeveelheid geoogste vruchten.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: fundecitrus.com.br


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven