Spaanse regering sluit irrigatiewater af voor Murcia

De regering van Murcia heeft kritiek geuit op een besluit van de Spaanse regering "om geen water naar de Levante te sturen ten behoeve van irrigatie", waarbij slechts een overbrenging van 7,5 kubieke hectometer voor stedelijk verbruik uit de stuwmeren van Entrepenas en Buendla via het aquaduct Tajo-Segura wordt toegestaan.

Dit is veel minder dan de 20 kubieke hectometer die door de Centrale Commissie voor de Exploitatie van het Tajo-Segura aquaduct wordt aanbevolen, aldus Antonio Luengo, minister van Water van Murcia. Volgens de minister heeft het Levante-gebied de afgelopen vier jaar 137,9 kubieke hectometer minder uit de Tajo-Segura ontvangen dan zou moeten.

Het ministerie van Ecologische Transitie van de Spaanse centrale regering heeft besloten de watertoevoer naar de Cuenca del Segura voor de irrigatie van land- en tuinbouwgronden in september te verminderen.

In een verklaring liet het ministerie weten: "Bij dit besluit is rekening gehouden met de in het stroomgebied van de Segura beschikbare reserves van overgehevelde hoeveelheden water, de toegestane hoeveelheden die op 1 september nog moeten worden overgeheveld, de prognose van de bijdragen voor de komende maanden, het geraamde toekomstige verbruik voor levering en irrigatie en de toepassing van de regel voor de komende zes maanden."

Bron: murciatoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven