César Ortiz, Agrofesa:

"In Mexico zullen we onze arbeiders voorzien van hun dagelijkse maaltijdbehoefte"

"In Mexico zullen we onze arbeiders en hun gezinnen - 400 mensen - voorzien van hun dagelijkse maaltijdbehoeften", zegt César Ortiz, CEO van Agrofesa, gevestigd in het noordwesten van Mexico. Met een redelijk druivenseizoen achter de rug, richt Agrofesa zich nu op de biologische en conventionele groenten- en fruitteelt en de export naar voornamelijk de Amerikaanse en Europese markten.

"Voor het komende seizoen zullen we een grote verscheidenheid aan biologische en conventionele groenten en fruit aanbieden. Dit omvat courgettes, gele en grijze pompoenen, aubergines, komkommers, groene paprika's, gewone en mini-watermeloenen. Bovendien zullen we voor Thanksgiving in de VS sperziebonen beschikbaar hebben," aldus Ortiz.

Hij verwacht een sterke vraag in de VS, terwijl er in Europa krappe voorraden zijn door de intense hittegolf. "Onze producten worden op de binnenlandse markt gebracht, in de VS, Canada en verschillende Aziatische landen. We verwachten een sterk herfstseizoen. Door de weersomstandigheden in binnen- en buitenland blijven sommige producten moeilijk leverbaar. Bovendien horen en zien we in de sector een inkrimping van het areaal, vooral door de stijgende teeltkosten en het tekort aan arbeidskrachten."


De nieuwe kantinefaciliteiten

Terwijl ze meer dan 800 hectare verse groenten en fruit verbouwen, - met 220 hectare voor druiven - om consumenten in de VS, Europa en in toenemende mate in Azië te voeden, zorgt Agrofesa allereerst voor haar eigen mensen. Er is net een speciaal gebouwde kantine voltooid, maar deze zal niet alleen dienen om de arbeiders te voeden die dagelijks op de bedrijven zwoegen; met deze nieuwe faciliteit zal Agrofesa ook dagelijks maaltijden verstrekken aan de gezinnen van de arbeiders - dat zijn 400 mensen in totaal - met reservecapaciteit om ook de omliggende gemeenschappen te voeden.

"We zijn erg enthousiast over het feit dat we enkele dagen geleden een gloednieuwe kantine hebben geopend, uitgerust met de modernste faciliteiten, om onze werknemers en hun gezinnen van hun maaltijdbehoeften te voorzien. Deze gloednieuwe faciliteit zal worden beheerd door onze onlangs gelanceerde Fundación Agrofesa. Deze heeft als doel om het welzijn van onze medewerkers en hun familie te verbeteren en hun ontwikkeling te ondersteunen. Deze eetzaal is bovendien uitgerust met een bakkerij, een waterzuiveringsinstallatie en een winkel. Als bedrijf willen we onze medewerkers op de eerste plaats zetten. Momenteel bieden wij ter plaatse een medische kliniek, een kinderdagverblijf, een basisschool, sportvelden en vele recreatieve activiteiten," verklaart Ortiz trots.


De keuken van de nieuwe kantine

"De kosten van de nieuwe faciliteit liepen in de zes cijfers, maar dat is het meer dan waard. Het is ons motto om eerst voor onze eigen mensen te zorgen. Om onze klanten tevreden te kunnen stellen, moeten we eerst onze medewerkers tevreden stellen, wat hun mogelijkheden vergroot om de beste kwaliteit aan groenten en fruit te leveren. Met de juiste infrastructuur, hulpmiddelen, training en begeleiding is onze organisatie in staat om een maatschappelijk verantwoorde gemeenschap te creëren, wat maakt dat het team en al onze medewerkers zeer gemotiveerd en loyaal blijven," zegt Ortiz trots.

"Met onze pecannoten, druiven en het programma voor beschermde tuinbouwgroenten, telen we normaliter 32 weken per jaar, verdeeld over 800 hectare. Al onze velden en faciliteiten zijn gecertificeerd door Primus GFS, Primus Harvest Crews, Fair Trade en Sedex. Ons biologisch programma is gecertificeerd door CCOF", aldus Ortiz.

Voor meer informatie:
César Ortiz
Agrofesa
Tel: +52 662 2620560/64
info@agrofesa.com 
www.agrofesa.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven