Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappeltelers zeggen dat het ergste nog moet komen

Britse retailprijzen voor aardappelen: +60%

De prijzen van basisvoedingsmiddelen zoals groenten en aardappelen zijn de afgelopen zes maanden in plaatselijke supermarkten in Groot-Brittanniƫ met 60% gestegen. Volgens een recent rapport is een standaardzak van 2,5 kg witte aardappelen bij Sainsbury's en Tesco nu respectievelijk 61 en 62% duurder dan in april, en ook bij Aldi is de prijs met 51% gestegen.

Aardappeltelers uit Norfolk zeiden dat de enorme sprong een "normale marktwaarde" vertegenwoordigt na twee jaar van verliesgevende prijzen. Zij waarschuwden dat de droogte in de zomer - in combinatie met telers die aardappelen opgeven voor lucratievere gewassen tegen de achtergrond van stijgende energiekosten - tot gevolg zal hebben dat de retailhandelsprijzen in het najaar zullen blijven stijgen.

De cijfers zijn bekendgemaakt in EDP's laatste maandelijkse onderzoek naar de lokale prijzen in de zes grootste Britse supermarkten.

Bron: edp24.co.uk

Publicatiedatum: