Bonduelle rouwt om het overlijden van oud-voorzitter Bruno Bonduelle

De voormalige voorzitter van Bonduelle, het familiebedrijf dat een belangrijke speler is geworden in de sector van verwerkte groenten, is op vrijdag 16 september overleden. Op 89-jarige leeftijd overleed de iconische baas van het Noorden in zijn huis in Marcq-en-Baroeul.

Bruno Bonduelle stond tussen 1985 en 1994 aan het hoofd van de groep en werd een emblematische figuur in de regio Lille. Tussen 2004 en 2010 was hij voorzitter van de CCI Lille Métropole, nadat hij het Comité Grand Lille, een werkgeversorganisatie, mede had opgericht en vervolgens geleid. Opgeleid aan de Sciences Po in Parijs, besloot Bruno Bonduelle, eenmaal aan het hoofd van Bonduelle, de hoofdzetel van het familiebedrijf in Villeneuve-d'Ascq te vestigen. Hij vocht voor de internationalisering van de groep, die nu aanwezig is in bijna 19 landen over de hele wereld.

Het bedrijf Bonduelle heeft momenteel wereldwijd bijna 14.500 mensen in dienst, waarvan 4.600 in Frankrijk, aldus La Voix du Nord. Het agrovoedingsconcern, dat zijn omzet tijdens zijn boekjaar 2021-2022 zeer licht zag stijgen, waarschuwde op 1 augustus dat het zijn doelstellingen niet zou halen wegens de stijgende productiekosten die de hele mondiale economie treffen, maar ook wegens de moeilijkheden die inherent zijn aan zijn nieuwe activiteiten in Amerika.

Bron: blazetrends.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven