zo'n 3.000 bezoekers aanwezig

Fruitbedrijf Derwael combineert Dag van de Landbouw met 100-jarig jubileum

Tholen - Afgelopen zondag vond in België de Dag van de Landbouw plaats, waarbij het grote publiek kennis kon maken met de land- en tuinbouwbedrijven. Fruitbedrijf Derwael greep de gelegenheid aan om haar 100-jarig jubileum te vieren en zette de deuren van 10.00 tot 18.00 uur open. Daar werd massaal gebruik van gemaakt, zo'n 3.000 personen waren op de open dag aanwezig.

Wat in 1922 begon als een klein fruitbedrijf in hartje Haspengouw, opgericht door Hendrik Derwael en zijn schoonbroer Jozef Gos en mede door de verdienste van de 2e generatie, namelijk Willy en Michel Derwael, is uitgegroeid tot een  bekende naam in de Belgische fruitsector. Hendrik, Jos, Tony en Gaston Derwael vertegenwoordigen sinds 1990 de derde generatie, die vier jaar later samen met een externe partner ook de handelsfirma Bel’Export oprichtten. Momenteel wordt gewerkt aan de overdracht van het bedrijf aan Kevin, Dieter, William, Lowie en Simon – de vijf zonen van de vierde generatie. Inmiddels telt het eigen areaal 110 hectare aan appelen, peren en kersen. Bel’Export verkoopt fruit en wat groenten in meer dan 20 landen. Het eigen fruit wordt verkocht onder het merk Bel’de Looz.  


Boven: Jos, Hendrik, Gaston en Tony Derwael (RIk ontbreekt op de foto)
Onder de vierde generatie: Lowie, Kevin, Simon, Dieter en WilliamTijdens Dag van de Landbouw kregen de bezoekers een rondleiding door het pand en zo een mooi inkijkje in de boomgaard, verpakkingsruimte, koeling en magazijn. Ook werden alle machines voor het flowpacken, netten en punnets gedemonstreerd. Ook de kinderen werden op deze open dag geanimeerd en ook zingende fruitteler Wim Notermans verzorgde een optreden.

"De combinatie met de Dag van de Landbouw was voor ons een ideaal moment. Het halve dorp Borgloon liep hier rond, maar we kregen ook veel geïnteresseerden die meer teeltbedrijven bezochten in het kader van de Dag van de Landbouw en ook veel concullega-telers en handelaren gaven blijk van hun aanwezigheid. We kijken zeer tevreden terug op deze dag", vertelt Kevin Derwael.

Voor meer informatie:
Tony Derwael
Bel'Export
Neremstraat 2
3840 Borgloon - België
Tel +32 12 440 551
belexport@belexport.com         
www.belexport.com        

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven