Smart Packaging Solutions:

"Een versproduct invriezen? Massief karton bespaart energie"

De energieprijzen zijn torenhoog en experts verwachten dat dat voorlopig zo blijft. In deze tijd is het extra belangrijk om zuinig om te gaan met energie en het verbruik zoveel mogelijk te beperken. Massief kartonnen verpakkingen dragen daaraan bij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat versproducten die zijn verpakt in massief karton veel sneller kunnen worden ingevroren en dat bespaart energie, constateert Smart Packaging Solutions in deze blog.

"Hoe sneller, hoe beter. Dat geldt voor het invriezen van versproducten. Een snelle invriestijd is goed voor de versheid van producten én bespaart energie. Massief kartonnen verpakkingen zijn daar uitermate voor geschikt, blijkt uit onafhankelijk onderzoek. De belangrijkste conclusies: 

  • De gemiddelde tijd die nodig is om -3°C te bereiken (vanaf circa 5°C) is bij massief karton ongeveer 35% korter dan bij golfkarton.
  • Bij lagere temperaturen (vanaf ongeveer 5°C naar -18°C) is het verschil 25% in het voordeel van massief karton.

Extra voordelen
"Massief kartonnen verpakkingen zijn uitstekend bestand tegen condensatie, temperatuur- en vochtschommelingen. De hoge vochtbestendigheid maakt ze bijzonder geschikt voor de opslag en het vervoer van verse goederen in koelcellen en diepvriesruimtes. Door de stevigheid van massief karton kunnen de verpakkingen ook hoger worden opgestapeld, waardoor gebruikers profiteren van meer laadvolume. Dat draagt bij aan een kostenefficiënt logistiek proces", besluit Smarkt Packaging Solutions.

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
+32 52 26 19 25
johan.de.neef@smartpaso.com  
www.smartpaso.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven