Proseal focust op duurzaamheid

Het vermogen van Proseal om snelle, efficiënte en betrouwbare trayseal-oplossingen voor de verssector te leveren en tegelijkertijd telers en verwerkers te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen en verplichtingen na te komen; dat wordt het centrale thema van het bedrijf op de Fruit Attraction-beurs van dit jaar.

Proseal heeft het voortouw genomen bij de introductie van nieuwe recycleerbare en composteerbare trays en folie-alternatieven voor plastic. Tot de recente introducties behoort de Stackpack, een premium tray van karton die in meerdere lagen kan worden gestapeld en die 100 procent recyclebaar is. Het bedrijf was betrokken bij de ontwikkeling van een oplossing waarmee de flenzen van de tray kunnen worden gevouwen en verzegeld terwijl ze op inline- en halfautomatische machines draaien.

Een ander voorbeeld is de CKF Earthcycle Punnet, die de mogelijkheid biedt om te wisselen tussen plastic en pulp, en om over te stappen van plasticfolie naar cellulosefolie.

Belangrijk is dat veel van deze nieuwe formaten gebruik kunnen maken van bestaande apparatuur, zodat investeringen kunnen worden geminimaliseerd. Wanneer Proseal nieuwe functies ontwikkelt om aan de eisen van de markt te voldoen, kunnen deze nadien ook op bestaande modellen worden toegepast. Zo kunnen fruittelers en verpakkers gelijke tred houden met de veranderende eisen van consumenten en retailers, zonder in nieuwe apparatuur te hoeven investeren.

De Proseal trayseal-technologie kan bedrijven ook helpen om het probleem van voedselverspilling, een andere belangrijke uitdaging, aan te pakken. Top sealed trays beschermen producten tijdens het transport door de toeleveringsketen, terwijl de beschikbaarheid van MAP (Modified Atmosphere Packaging) de houdbaarheid van producten verlengt.

Bovendien kunnen de trays worden verzegeld met voorbedrukte folie en volledig geïntegreerde online printers, waardoor er geen extra etiketten en apparatuur (en dus extra kosten) nodig zijn en de verpakkingen er beter uitzien. Dit proces combineert het sealen, de barcode/gebruiksdatum-printing en de merkidentificatie in één enkele handeling.

Proseal zal op de beurs voor het eerst haar geavanceerde CP2™ casepacker tonen, die een efficiënt energieverbruik en een compact formaat combineert met de mogelijkheid om een groot aantal verschillende tray- en potformaten te verwerken, waaronder de nieuwste duurzame opties.

De CP2 kan tot 110 verpakkingen per minuut vullen. De sleutel tot deze prestaties is Proseals ProMotion™-trayinvoersysteem, dat de verwerkingscapaciteit maximaliseert door het gebruik van intelligente buffertechnologie waarmee de stroom trays effectief kan worden gecontroleerd.

De stand van Proseal zal ook de mogelijkheden onder de aandacht brengen van moederbedrijf JBT, op het gebied van groente- en fruitverwerking. Zo wordt het vermogen om complete productie- en  verpakkingsoplossingen voor verse producten te bieden onderstreept.

Bezoekt u vooral Stand 10C15A, Area I. Auxiliar, Hal 10.

Voor meer informatie:
Sismatec B.V. / Proseal UK
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
j.slaghekke@sismatec.nl 
www.sismatec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven