Drewry's World Container Index zakt onder $5.000

De Drewry's World Container Index daalde voor de 200e dag, om onder $5.000 te eindigen op $4.942. De index daalt sinds 24 februari 2022.

De index bereikte zijn piek rond dezelfde tijd vorig jaar. De afgelopen weken nam de intensiteit van de stakingen toe in supply chain hubs en zones over de hele wereld.

Er lijkt echter een oplossing te zijn gevonden voor de Amerikaanse spoorwegarbeiders. Hoewel het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten nog steeds hoog is, is het de afgelopen maanden duidelijk afgenomen en ook het inflatieverhaal in de VS laat geen ander beeld zien.

De tarieven van Shanghai naar Europa en de VS zijn opnieuw met dubbele cijfers gedaald. De tarieven van Shanghai naar Los Angeles aan de Amerikaanse westkust hebben twee derde van hun winst van de piek ingeleverd. De tarieven van China naar Europa en de VS zijn met minimaal 40% gedaald.

Analisten verwachten een sterkere vertraging van de groei in China. De exportgroei begint ook te vertragen. Terwijl de pre-pandemische spottarieven buiten bereik liggen, wordt de dip gebruikt om contracttarieven te bedingen voor nieuwere contracten vanaf 2023-24.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven