Moldavië: regen in september verminderen exportpotentieel druiven

De regenval van september heeft de meeste regio's van Moldavië getroffen en een negatief effect gehad op de kwaliteit van late druivenrassen. De telers merken op dat het belangrijkste exportras "Moldavië" hier en daar begint te barsten. Vooral niet-geïrrigeerde aanplantingen zijn gevoelig. Door de droogte hebben zij een hoog percentage slecht gevormde trossen met kleine bessen. Deze omstandigheid verslechtert de vooruitzichten voor de uitvoer van "Moldavië" naar de markten van Europese landen.

Door dit alles zijn de contacten tussen tafeldruiventelers en wijnproducenten weer actiever geworden. Zo hebben, volgens vertegenwoordigers van wijnbouwverenigingen, ten minste vier grote wijnhuizen in het zuiden van Moldavië aangekondigd dat zij tafeldruiven voor verwerking willen kopen.

Tegelijkertijd bleken er vanaf de tweede week van september voorwaarden te zijn voor een prijsstijging voor industriedruiven van lage kwaliteit. Volgens marktdeelnemers hebben sommige Moldavische wijnhuizen de grootschalige uitvoer van goedkope wijnen naar de Wit-Russische markt hervat.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven