Britse zachtfruitoogst lijdt onder extreem warm weer

Bessentelers in het hele VK hebben melding gemaakt van een moeilijk oogstseizoen als gevolg van de recente recordtemperaturen. De telers werden geconfronteerd met onverwacht droge en hete omstandigheden: voor het eerst in de geschiedenis en op het hoogtepunt van de oogst kwam de temperatuur in het VK boven de 40 graden uit. Bovendien oogstten de telers in de droogste julimaand sinds 1911.

De Britse oogst van zwarte bessen begon op 3 juli in Somerset, waar de hoop op gunstige weersomstandigheden voor de daaropvolgende zes weken groot was. De Blackcurrant Foundation, die bestaat uit 35 telers, zei dat een grote zorg dit jaar was dat de bessen niet aan de struiken konden blijven hangen.

De gevolgen van de extreme omstandigheden waren het ergst in de regio's South East en East Anglian, maar voor andere telers in het hele Verenigd Koninkrijk was de oogst relatief normaal. Ribena, dat 90 procent van de Britse zwarte bessenoogst binnenhaalt, zal deze zomer naar verwachting meer dan 10.000 ton fruit oogsten.

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven