New Jersey teelt de meeste aubergines ter wereld

Als tropische planten zijn aubergines zeer gevoelig voor koud weer, nog meer dan de tomaat. Daarom worden aubergines meestal als eenjarige planten geteeld. Aubergines worden op grote schaal geteeld in de Verenigde Staten. In Californië, Florida en Georgia wordt jaarlijks echter minder dan 2.832 hectare gebruikt voor de teelt van aubergines.

Hoewel de opbrengsten variëren afhankelijk van de temperatuur en de groeiomstandigheden, bedraagt het gemiddelde van de opbrengsten ongeveer 12.700 kg aubergines per 0,4 ha - wat een gemiddeld bruto inkomen oplevert van meer dan 17.000 dollar per 0,4 ha en meer dan genoeg is om de 0,45 kg aubergine te produceren die elke Amerikaanse burger gemiddeld per jaar consumeert, volgens gegevens van 2016 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Top aubergineteler
New Jersey's reputatie voor zijn uitgestrekte land- en tuinbouwgrond kan worden geïllustreerd met alleen al de teelt van aubergines in de staat. Volgens de Daily Record is New Jersey goed voor 66% van de wereldwijde productie van aubergines en is daarmee de grootste producent van aubergines ter wereld. Met een jaarlijkse oogst op 343 ha staat New Jersey voor op andere grote producenten zoals Californië, Florida en Georgia.

Bron: tastingtable.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.