Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verre Oosten vraagt meer granaatappelen dan Europa"

Het aanbod van Egyptische granaatappelen neemt elk seizoen toe, omdat de teelt uitbreidt. Op lange termijn zou dit kunnen leiden tot meer vraag naar het product, aangezien meer afzet zou moeten leiden tot meer concurrerende prijzen op de wereldmarkt. Volgens een exporteur komt de meeste vraag uit het Verre Oosten.

"De focus voor Egyptische granaatappelen ligt vooral op de markten van het Verre Oosten," zegt Ahmed Mohamed van Gift Fruit for Export. "Ons granaatappelseizoen is begonnen met het ras 116, er was veel vraag, vooral op de Europese markt. We zijn deze week begonnen met het ras Wonderful, het belangrijkste ras voor Egyptische granaatappelen. Dit ras is vooral populair in het Verre Oosten. Zij hebben wekelijks grote hoeveelheden nodig, terwijl we het ras ook naar Europa sturen. Het Verre Oosten heeft echter altijd meer vraag naar granaatappels dan Europa. Dit seizoen is de vraag groter dan vorig seizoen, vooral voor de variëteit Wonderful."

Mohamed stelt dat de vraag naar Egyptische granaatappelen hoog is, vooral dankzij de concurrerende prijzen en de korte transittijd naar de Europese markt. "De vraag is dit seizoen groter, omdat de prijzen voor Egyptische granaatappelen niet zo hoog zijn als voor de Turkse granaatappel. Tegelijkertijd is er een relatief korte transittijd tussen Egypte en Europa, vanwege de prachtige ligging van Egypte tussen Afrika en Azië. Voor mij zullen de granaatappelen dit seizoen het meest succesvol zijn in Maleisië, Indonesië, Hongkong, Singapore en Sri Lanka."

"De verwachting voor Gift Fruit for Export is dat hun export zal blijven groeien," legt Mohamed uit. "Ons belangrijkste doel voor het seizoen is het verzenden van grote hoeveelheden naar al onze klanten met de beste kwaliteit. We zullen dit bereiken door dag en nacht te werken en ervoor te zorgen dat we de beste kwaliteit voor onze klanten sorteren en de beste verpakkingsmaterialen kiezen om het product te beschermen en langer houdbaar te maken. Het belangrijkste is te voldoen aan de eisen van onze klanten. Ik verwacht dat de vraag volgend jaar nog verder zal toenemen ten opzichte van dit jaar, omdat de Egyptische teelt elk jaar groeit en omdat de prijzen voor de klanten steeds beter zullen worden, want als het fruit in grote hoeveelheden beschikbaar is, wordt de prijs steeds lager," besluit Mohamed.

Voor meer informatie:
Ahmed Mohamed
Gift Fruits for Export
+20 127 157 8398
ahmed@gift-fruit.com
www.gift-fruit.com

Publicatiedatum: