Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse kersenoogst geraamd op 261.500 ton

Voor het verkoopseizoen 2022 voorspelt FAS Warschau dat de totale kersenoogst in Polen 261.500 ton zal bedragen, waarvan 183.000 ton morellen en 78.500 ton kersen. Volgens deskundigen zal het binnenlandse verbruik van kersen met 14,4 procent toenemen, vooral doordat de verwerkende industrie over meer van deze vruchten kan beschikken. Ook wordt verwacht dat de Poolse perzikoogst in 2022 5.400 ton zal bereiken, een stijging met 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Perziken en nectarines
Voor 2022/23 wordt de perzikenoogst in Polen geraamd op 5.400 ton, 20 procent meer dan vorig jaar. In de Poolse perzikboomgaarden zijn er in de winter van 2021/22 geen bomen doodgegaan. Dankzij zware regenval heeft de bodem in het najaar van 2021 gelukkig veel vocht kunnen opnemen, met name in de diepere lagen.

Daardoor hadden volwassen perzikboomgaarden geen last van vochttekort toen in het vroege voorjaar van 2022 er weinig regen viel. Het probleem trof echter jonge bomen met een nog
onderontwikkeld wortelstelsel, waardoor zij niet bij het grondwater konden komen. Begin april 2022 verbeterden de weers-omstandigheden. De perzikbomen bloeiden volop. De bestuiving was dit jaar goed.

Het weer was bijzonder gunstig voor de bloei van perzikbomen in vergelijking met het voorgaande jaar, waardoor de perzikoogst dit jaar veel groter is dan voor andere steenfruit.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: