Pink Lady verwacht grens van 200.000 ton dit seizoen te overschrijden

Ondanks de vorst in het voorjaar en de hitte en droogte in de zomer, verwacht de Pink Lady Europe Association dit seizoen de grens van 200.000 ton te overschrijden (+13,5% ten opzichte van N-1). 

Nieuwe uitdagingen om aan te gaan
Het voorjaar en de zomer van 2022 werden gekenmerkt door tal van moeilijkheden in de boomgaarden met uitzonderlijk weer, maar de telers van Pink Lady Europe konden hun oogst beschermen en begin november zouden meer dan 200.000 ton Pink Lady en PinKids in de schappen moeten liggen, melden ze. De lange rijpingsperiode (7 maanden) van deze variëteit moet de oogst van vruchten van goede kwaliteit mogelijk maken van vruchten, met een evenwichtige grootte en een hoog suikergehalte.

"Tegenover een algemene daling van de fruitconsumptie en ook van appels in Europa (-10% in Spanje, -10% in Frankrijk en -6% in Duitsland), mobiliseert de Pink Lady Europe Association zich dit seizoen meer dan ooit voor een eerlijke prijs, een duurzame productie en een gecontroleerde kwaliteit van de boomgaard tot bij de consument, alsook voor de heropleving van de appelcategorie in de winkels."

Fruit Attraction
In afwachting van de eerste vruchten, die eind oktober worden verwacht, zal Pink Lady ook aanwezig zijn op de internationale vakbeurs Fruit Attraction in Madrid van 4 tot 6 oktober 2022. "Naast de Pink Lady en de PinKids zal op de stand van Fruit Attraction ook de Joya appel te zien zijn, die momenteel een hoge vlucht neemt dankzij aanplantprogramma's in Italië en Spanje die tegen 2025 een potentiële 20.000 ton moeten bereiken."

Pink Lady zal op Fruit Attraction te vinden zijn op stand 10G01 in hal 10.

Voor meer informatie:
Pink Lady
www.pinkladyeurope.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven