Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patatas Hijolusa

Spaanse aardappelverpakker bouwt windpark

Het Spaanse aardappelspecialist Patatas Hijolusa heeft zich ten doel gesteld om energie-efficiënter te werken en het milieu te sparen door zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. 

"Het windmolenpark Becerril II-B bevindt zich in de gemeente Villaumbrales in de provincie Palencia en bestaat uit 9 windturbines met een totaal vermogen van 31,05 MW, waarmee naar verwachting een nettoproductie van 109.678 MWh/jaar zal worden gerealiseerd."

"Het bedrijf investeert in de opstart van eigen windturbines om zichzelf te voorzien van schonere energie. Daarmee reduceert het de vervuiling én de energieafhankelijkheid. Dit nieuwe project sluit aan bij de zonne-energie-installatie voor eigen consumptie die in 2020 op het dak van het magazijn werd geplaatst en bij een zuiverings- en recirculatiesysteem voor het water dat wordt gebruikt om de aardappelen te wassen."

"De focus op acties met een positieve interne en externe impact zal Hijolusa in staat stellen de uitstoot te vermijden van 517 ton/jaar zwaveldioxide, 214 ton/jaar stikstofmonoxide en 109.000 ton/jaar kooldioxide in het geval een kolencentrale dezelfde hoeveelheid energie zou opwekken."

"Naast het verbeteren van zijn ecologische voetafdruk, zal dit agrovoedingsbedrijf met deze nieuwe investering proberen de groei van de teeltkosten als gevolg van de stijging van de elektriciteitsrekening te verminderen, waardoor ook de impact op de verkoopprijzen wordt gereduceerd."


De energie die wordt opgewekt door het windmolenpark Becerril II-B zal de energiebehoefte van zo'n 50.000 mensen per jaar dekken.

Voor meer informatie:
Patatas Hijolusa
Polígono Industrial de León
Fase 2. Parcela M-33
24391 Ribaseca (León) - Spanje
Tel: +34 987 215 634
info@hijolusa.es
https://hijolusa.es

Publicatiedatum: