Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador voert prijsonderhandelingen voor bananen in 2023 in Europa

"Ecuador zal dit jaar op de Fruit Attraction 2022 onderhandelingen over de prijs van bananen voeren met Europese kopers. Dit nadat de rechtstreekse besprekingen de afgelopen twee jaar werden stopgezet als gevolg van de Covid-19-pandemie en reisbeperkingen," zegt Richard Salazar, uitvoerend directeur van de Ecuadoriaanse Bananen Marketing en Export Associatie (Acorbanec).


Richard Salazar is klaar voor gesprekken tijdens Fruit Attraction 2022

"We gaan praten met retailers en groothandelaren om te onderhandelen over betere prijzen. Normaal voeren we de gesprekken in oktober, dus Madrid is voor ons perfect qua datum. We zullen de contracten voor volgend jaar bespreken. Oktober is ook de piekperiode van onze export. Normaal gaan kopers uit Rusland, Duitsland, enz. er allemaal heen. Voor ons is het belangrijk om te proberen andere klanten te vinden, maar het gesprek met de winkeliers over het Aldi-aanbod is cruciaal. Zij hebben zich ertoe verbonden de Fairtade-prijs te betalen, in het algemeen denkt Europa meer te betalen voor ons fruit. Voor andere supermarkten is het belangrijk dat zij ook een fatsoenlijke prijs betalen voor onze hoogwaardige bananen. Onze kosten zijn nu hoog, onze export voor de helft van het jaar is 8% lager door de lagere opbrengst. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de zaken gecompliceerd. De hoge prijzen voor verscheping, inputkosten in het algemeen en de inflatie drijven de teeltkosten op en dat is een probleem voor ons allemaal," legt Salazar uit.

Acorbanec zal samen met ProEcuador 25 exportbedrijven hebben die het beste van het Ecuadoraanse fruit aan de wereld zullen tonen op hun stand van 320 m2 in Fruit Attraction. De ruimte zal hen in staat stellen ontmoetingen te hebben met verschillende internationale kopers en supermarktketens.

"Ecuador houdt zich aan een in de grondwet vastgelegd leefbaar loon voor bananenarbeiders, we voldoen aan de door de Europese Unie vereiste normen, we hebben ook traceerbaarheidssystemen en bio-bananen winnen elke dag terrein. De teelt en export van bananen in Ecuador vormt een belangrijke bron van werkgelegenheid en dus een groot sociaal-economisch gewicht, aangezien zij ongeveer 275.000 banen genereert en ongeveer 400.000 mensen van deze activiteit afhankelijk zijn," besloot Salazar.

Voor meer informatie:
Richard Salazar
Acorbanec

+593 42136348
rsalazar@acorbanec.com 
www.acorbanec.com 

Publicatiedatum: