World Fresh Forum (Fruit Attraction)

72,4% van de groenten en fruit in Saoedi-Arabië is geïmporteerd

Op 12 september ging het World Fresh Forum van start op LIVEConnect, een platform in het kader van Fruit Attraction. In deze eerste sessie werden de kansen van de groenten- en fruitmarkt in Saoedi-Arabië geanalyseerd, een land waarnaar Spanje vorig jaar 50.155 ton groenten en fruit exporteerde ter waarde van € 56,5 miljoen. Het was daarmee een van de belangrijkste niet-Europese AGF-exportbestemmingen voor Spanje.

Saoedi-Arabië is een belangrijke importeur van groenten en fruit. Volgens gegevens van Euromonitor is de AGF-markt in Saoedi-Arabië goed voor € 2 miljard en bekleedt het land qua volume de vierde plaats in het Midden-Oosten en Afrika, en de twaalfde qua groei.

72,4% van de groenten en fruit wordt geïmporteerd. Toch heeft het land in de loop van 2022 een protectionistisch standpunt ingenomen en de invoertarieven verhoogd op die producten die het ook zelf in enige mate teelt, zoals bijvoorbeeld aubergines, komkommers, tomaten, uien, watermeloenen, meloenen of wortelen. De tariefverhoging voor die producten ligt tussen 10% en 15%.

Deze kwestie is op het World Fresh Forum geanalyseerd door vertegenwoordigers van de Spaanse ministeries van Landbouw en van Handel en van het Spaanse Economische en Commerciële Bureau in Riyadh, alsook door importeurs en distributeurs uit Saoedi-Arabië.

Het forum, dat wordt georganiseerd door het Spaans Agentschap voor Buitenlandse Handel (Icex), beursorganisator Ifema en brancheorganisatie Fepex, zal van 12 tot en met 15 september in totaal vier sessies hosten – Saoedi-Arabië, Vietnam, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten – via het LIVEConnect-platform. Aan de sessies nemen kopers uit deze landen deel, waardoor exposanten het contact met importeurs uit deze strategische markten kunnen uitbreiden.

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.