Sandra Sitjar van Cultivar (Spanje):

"De ananasvolumes in Europa zullen aantrekken, maar de prijzen zullen hoog blijven"

Op dit moment wordt de Spaanse ananasmarkt voornamelijk beleverd met fruit uit Costa Rica. De volumes zijn eerder beperkt en de verkoopprijzen zijn flink gestegen, waarbij de verwachting is dat deze stijgende lijn zich de komende weken zal voortzetten.

"Het tekort aan ruimte op de schepen sinds het begin van het jaar, gecombineerd met de bloeiperiode van de afgelopen weken, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het aanbod in Europa in vergelijking met voorgaande jaren", vertelt Sandra Sitjar van de marketingafdeling van het Spaanse handelsbedrijf Cultivar.

"De ananas heeft een hoger prijsniveau kunnen bereiken, maar er is een stagnatie in de consumptie opgetreden, die vooral merkbaar is bij groene ananas. Over een paar weken zullen de volumes weer aantrekken, maar de quasi gelijkschakeling tussen dollar en euro, de hoge teeltkosten en de voortdurende stijgingen van de vrachtprijzen zullen mogelijk blijven zorgen voor hoge marktprijzen", vertelt ze.

Ondertussen blijft volgens Sandra Sitjar de vraag naar gekleurde ananas in Spanje toenemen ten koste van groene ananas.

Cultivar zet jaarlijks zo'n 7 miljoen kilo ananas af, voornamelijk op de Spaanse markt, onder het hoofdmerk Exótica en daarnaast ook onder de merken Fresh Valley en Fruitpoint Selection. De groene ananas wordt op de markt gebracht onder het merk Del Monte.

Voor meer informatie:
Sandra Sitjar
Cultivar
Tel: +34 932 61 87 00 (Spanje)
sandra.sitjar@cultivar.net 
www.cultivar.net 
www.exoticapremiumfrutas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven