Bulltec

Nieuw: eenvoudig selderij verwerken

Selderij is tegenwoordig een standaardproduct, zodat ook de betrokken verwerkingslijnen aan precieze criteria moeten voldoen. Bulltec heeft onlangs een nieuwe lijn geïnstalleerd bij Fellini Patrizio, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie, verwerking en commercialisering van groenten.

"Onze ervaring met Bulltec is positief. Allereerst waardeerden we het enthousiasme en de positieve benadering die ze hadden. Ze waren behulpzaam en stonden onmiddellijk open voor samenwerking. Ze wilden precies weten wat onze behoeften waren en samen hebben we de prestaties van de machines verder ontwikkeld en verbeterd", legt mede-eigenaar Emile Fellini uit.

Fellini spreekt over meerdere voordelen bij de verwerking van selderij met de nieuwe lijn. De producten die van het veld komen, worden direct gereinigd, het afval wordt verzameld en dan via een transportband in bakken gedaan.

De schone selderij wordt op een speciale transportband geplaatst, waarna deze automatisch wordt samengebonden met de desgewenste banderol. De machine kan ook een etiket met de door de klant gewenste informatie op het product aanbrengen.

"We wilden vier operators die het product voorbereiden en schoonmaken en één operator die het gebonden product in kratten plaatst. De lijn kan ongeveer 30 stuks per minuut verwerken."

Er zijn nog meer positieve aspecten die Fellini aan de nieuwe lijn toekent: gestructureerd werk in een kleinere ruimte, een grotere netheid en reinheid van de machine, verhoging van de productiecapaciteit per persoon met ongeveer 25%, homogenere en schonere bundels en minder tijdverlies bij de gewichtscontroles.

"Ons werk blijft gericht op het vinden van oplossingen voor de behoeften van bedrijven. In dit specifieke geval heeft Fellini ons geholpen een complete machine te creëren vanuit het oogpunt van verwerking, met integratie van een weeg- en etikettenprintsysteem voor de gesorteerde selderij", aldus Ruggero Ricci, eigenaar van Bulltec.

Ricci benadrukt het voordeel van samenwerking met bedrijven die kunnen bogen op aanzienlijke ervaring, omdat deze goed op de hoogte zijn van hun behoeften op het gebied van verwerking en prestaties en dus van de systemen die ze nodig hebben.

"Onze filosofie blijft die van het vervaardigen van eenvoudige installaties met sterke en duurzame mechanica, uitgerust met de juiste elektronische componenten. En bedenk: wat er niet is, kan ook niet kapot. Dit project gaf maar weer aan wat de voordelen zijn van productiesystemen die gemakkelijk kunnen worden beheerd, onderhouden en gereinigd."

Voor meer informatie:
Bulltec
Via Cipro 45
47522 Cesena (FC) - Italië
Tel.: +39 0547 1932254
ruggero@bulltec.it 
www.bulltec.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven