Telersvereniging Altamura breidt uit in Zuid-Italië

De telersvereniging van Altamura verwelkomt Azienda agricola Unifruit Condoluci 1960 in haar midden. Het bedrijf is gevestigd in Metaponto (Basilicata) en is gespecialiseerd in de teelt van meloenen, aardbeien, citrus en groenten.

De aardbeien van Unifruit Condoluci 1960 (Foto van OP Altamura)

Alfonso Altamura: "Toen OP Altamura werd opgericht, was het doel om onze kernactiviteit, baby leafs, te versterken en de meest innovatieve en efficiënte Italiaanse tuinbouwbedrijven bijeen te brengen. Daarom zijn we blij een bedrijf als Unifruit Condoluci 1960 te mogen verwelkomen, een bedrijf dat zich onderscheidt door haar vermogen om producten van hoge kwaliteit te telen, met inachtneming van de regelgeving en het milieu."

Alle leden zijn geselecteerd op basis van hun affiniteit met de waarden van de vereniging, zoals het streven naar innovatie, aandacht voor kwaliteit, respect voor productienormen en zorg voor eco-duurzaamheid. "Met dit nieuwe bedrijf voegen we 250 hectare toe aan ons teeltgebied."


De 250 hectare van Unifruit Condoluci 1960 (Foto van Op Altamura)

Op dit moment is OP Altamura een verzameling van 25 bedrijven. "Vanuit strategisch oogpunt betekent een toename van het aantal leden geen verandering in de commerciële dynamiek of onze markten. Het betekent een uitbreiding van het productassortiment, dat voldoet aan alle markten die erom vragen. Alle producten worden door de telersvereniging verkocht. We zouden in de toekomst specifiekere lijnen kunnen creëren, maar dat is momenteel niet onze prioriteit."


Angelo Condoluci (Foto van Op Altamura)

Azienda agricola Unifruit Condoluci 1960 teelt gele meloenen van het merk Rillo (dit jaar geregistreerd) en andere producten zoals aardbeien, citrus en groenten, op 250 hectare. Daarvan zijn 150 ha bestemd voor de gele meloenen. Naar alle producten is veel vraag, zowel op de internationale markten als in Italië zelf.

"We zijn er trots op deel te mogen uitmaken van OP Altamura. Onze producten zijn al enige tijd op de markt, maar we hebben ons pas de laatste 5-6 jaar gespecialiseerd in de teelt van gele meloenen. Toen ik in 2006 mijn bedrijf oprichtte, werd ik gedreven door de wens om een teelt op te zetten dat de promotie van lokale producten combineert met de toepassing van de modernste technieken. Alles met het oog op het milieu en een goede balans. We plukken nu de vruchten van deze keuze, die succesvol bleek."


Oogst van de gele Rillo-meloenen (Foto van Op Altamura)

"Door deel uit te maken van de telersvereniging kunnen we bovendien onze exportmogelijkheden vergroten, wat voor ons erg voordelig is. Dit jaar toonde de buitenlandse markten, meer dan ooit, veel waardering voor onze meloenen; vooral Duitsland, Nederland en België. We hopen onze bestemmingen via de telersvereniging uit te breiden", benadrukt verkoopmanager Valentina Matera.

Het bedrijf is ook pionier in haar regio als het gaat om de teelt van baby leafs, mede dankzij de steun van de teeltvereniging. "Dit is nog maar het begin; de producten worden in beperkte hoeveelheden in een kas geteeld. Wij zijn het eerste bedrijf in onze regio dat dit product teelt, wat heel positief uit lijkt te pakken."


Gele meloenen van het merk Rillo (Foto van Op Altamura)

Wat de huidige situatie betreft, benadrukt Valentina Matera hoe de prijzen van nu verband houden met huidige situatie. "Onze gele meloenen zijn lang houdbaar en ze zijn verkrijgbaar tussen mei en eind oktober. Als er geen algemene kostenstijgingen waren geweest, zou de oogst uitstekend zijn geweest, vooral omdat de verkoop prima is. Het eindresultaat zal echter vergelijkbaar zijn met vorig jaar, vooral door de dagelijkse kostenstijgingen. De compensatie die we nu zien, is vooral te danken aan de afspraken die eerder met de grote retailketens zijn gemaakt."

Voor meer informatie:
Azienda agricola Unifruit Condoluci 1960
Strada Statale 106 Jonica, km 448
75012 Bernalda (MT) - Italië
Tel.: +39 0835741213
unifruitgroup@gmail.com
unifruitgroup.it

Op Altamura
via Pacinotti
Pontecagnano Faiano (SA) - Italië
info@opaltamura.com
www.opaltamura.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven