"Wereldwijd meer gekozen voor KOSMOS GAP/FIT-analyse en try-out"

De vervanging van het (elektronisch) veilsysteem is een grote stap voor iedere verkooporganisatie waarvoor men uiteraard niet over één nacht ijs gaat. Om de omschakeling feilloos te laten verlopen, bieden Aucxis voor KOSMOS, een realtime verkoopplatform in de cloud, een GAP/FIT-analyse aan die gecombineerd kan worden met een try-out van 6 maanden.  

Dankzij een GAP/FIT-analyse en KOSMOS try-out kunnen de verschillende stakeholders van een veiling ontdekken in hoeverre het standaard KOSMOS-platform reeds tegemoetkomt aan haar noden alvorens de eigenlijke migratie in gang te zetten, zo meldt. Auxcis. Grote verkooporganisaties zoals de CCIMBO (netwerk van Bretoense visveilingen, Frankrijk),Veiling ZON (fruit & groenten, Nederland) en Plantion (bloemen, Nederland) maakten reeds gebruik van deze mogelijkheid.

Projectaanpak KOSMOS
In een eerste fase wordt er met klant afgestemd welke formule het best aansluit bij zijn noden: 

  • KOSMOS GO, de standaardversie van het KOSMOS-pakket  
  • KOSMOS GO PLUS, de standaardversie van het KOSMOS-pakket uitgebreid met interface 
  • KOSMOS FLEX, het maatwerk KOSMOS-pakket, waarbij een GAP/FIT-analyse en eventueel een KOSMOS try-out uitgevoerd wordt. 
    Hieronder gaan we dieper in op de KOSMOS FLEX-formule. 

Indien de klant enkel een GAP/FIT-analyse wenst, vertrekken ze vanuit het huidig veilsysteem en definiëren ze de functionaliteiten die hij al dan niet wil behouden. Vervolgens toetsen ze deze lijst af met de standaardversie van het KOSMOS-pakket.  

"Wanneer de klant de GAP/FIT-analyse wil combineren met een try-out periode installeren we de standaardversie van KOSMOS met de nodige softwareconfiguraties om het gewenste type veiling te organiseren (bloemen, vis, groenten en fruit, koffie enz.). Na opleiding door Aucxis kunnen de medewerkers van de klant, alsook kopers en aanvoerders, het KOSMOS-pakket grondig uitproberen, wat de overstap naar een nieuw veilsysteem enkel ten goede kan komen."
 
In beide gevallen worden de afwijkingen en/of extra functionaliteiten die de veiling wil integreren in KOSMOS vervolgens neergeschreven in een GAP/FIT-analyse. 

Patrick Bauwens, Business Unit Manager E-Trade: "De interne testen en demonstraties leiden gegarandeerd tot extra input (interessante ideeën, extra functionaliteiten) voor de GAP/FIT-analyse. Door de klant de kans te geven om actief mee te denken, dragen wij bij tot een succesvolle migratie waar alle betrokken partijen tevreden mee kunnen zijn."

Grote vraag vanuit diverse sectoren 
"De nood aan en het succes van onze KOSMOS FLEX-formule wordt bewezen door het grote aantal lopende trajecten, waaronder Euroveiling (België),Multiflora (Zuid-Afrika),Yunnan Dounan Flower Industry Group (China) en Veiling Rhein Maas (Duitsland) in de bloemensector, St-Pol-de-Leon (Frankrijk) en LAVA (België) in de fruit- en groentesector, en Auckland Fish Market (Nieuw-Zeeland) en Sydney Fish Market in de vissector."

Voor meer informatie:
Aucxis 
Zavelstraat 40 
9190 Stekene, België
+32 (0)3 790 17
info@aucxis.com 
www.aucxis.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven