op AI gebaseerde rijpingstechnologie

Special Fruit gaat voedselverspilling tegen met Softripe

De lekkerste avocado's, die ook nog eens voedselverspilling tegengaan? Special Fruit investeerde daarvoor in Softripe rijpcellen, een op AI gebaseerde rijpingstechnologie. Dit resulteert in een nog consistentere kwaliteit van het fruit, een mooiere rijpheid en een aanzienlijk langere houdbaarheid, zelfs zonder het gebruik van coatings. Hierdoor wordt fruitverspilling tot een minimum beperkt.

Dat Special Fruit met de Softripe technologie de juiste stap heeft gezet, wordt bevestigd door twee onafhankelijke onderzoeken waarin de Belgische rijpingspionier investeerde. Normec werd gekozen als partner voor de kwaliteits- en smaakcontrole. Hun testen bevestigen de verbetering in smaak, kwaliteit en houdbaarheid. Smaak krijgt een score die 25% hoger ligt dan bij conventionele avocado's, voornamelijk door de sterkere nootachtige smaak. Ook het inwendig voorkomen en het uiterlijk scoren minstens 8% beter en de houdbaarheid wordt met 7 dagen verlengd.

Daarnaast heeft onderzoeksbureau FreshInsight een consumenten-behoeftenanalyse uitgevoerd en dat sloot goed aan bij wat we met Softripe bereiken. Consumenten geven bij de keuze van avocado's meestal de voorkeur aan de rijpheid van de vrucht. Hun grootste frustraties zijn bruine vlekken in het vruchtvlees, een RTE product dat zijn belofte niet nakomt en plastic verpakkingsmateriaal. Ze verkiezen karton. Wat kwaliteit betreft, zijn smeuïgheid, homogeniteit en egale kleur het belangrijkst. De smaak dient vooral nootachtig te zijn.

"We hebben het consumentenpanel ook enkele nieuwere technologieën voorgesteld, zoals een coating om de houdbaarheid te verlengen. Coaten komt ongezond en overbodig over. De voorkeur gaat uit naar een rijpingsproces dat rijpt vanuit de vrucht, zonder toevoegingen. Kortom, Softripe is de natuurlijke manier om voedselverspilling tegen te gaan en de tevredenheid van de consument te verhogen, waardoor de shopper vaker zal kopen en de categorie beter zal presteren", aldus Special Fruit.

Deze week is het verspillingsvrije week in België en Nederland, op deze website vind je tips hoe je als consument kan bijdragen aan minder verspilling : https://samentegenvoedselverspilling.nl/verspillingsvrijeweek/ 

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, België
+32 33 17 06 60
info@specialfruit.be  
www.specialfruit.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven