40% van de Meizhou pomelo's wordt achtergehouden tot na het Mid-Autumn Festival

Elk jaar in september is de honing pomelo natuurlijk een must-have geschenk voor het Mid-Autumn Festival [10 september 2022]. Volgens de Pomelo Industry Association van Meizhou City zal echter ongeveer 40% van de pomelo's uit Meizhou dit jaar pas na het festival klaar zijn voor de verkoop omdat ze onvoldoende rijp zijn.

Momenteel worden de pomelo's dagelijks in grote hoeveelheden geoogst en verladen, maar omdat het Mid-Autumn Festival dit jaar veel vroeger valt dan de vorige jaren, hebben de fruittelers slechts zeer weinig verkooptijd. Bovendien heeft het weer dit jaar ook een zekere invloed gehad op de rijpheid van de Meizhou pomelo's. Sommige vruchten smaken zuur, het vruchtvlees is droog en voldoen niet aan de marktnorm.

Het Mid-Autumn Festival is dit jaar meer dan tien dagen vroeger dan vorig jaar en de verkooptijd is verkort. Bovendien was er in de eerste helft van dit jaar veel regen en minder licht. In de twee maanden vóór de oogst was het droog, zodat het aandeel van de honing pomelo's die aan de normen voldeden, relatief klein is. Verwacht wordt dat de rest tegen half tot eind september geleidelijk zal worden geplukt.

Naar verluidt ligt de totale oogst van Meizhou pomelo's dit jaar iets lager dan vorig jaar en wordt verwacht dat zij ongeveer 500.000 ton zal bedragen. Insiders uit de sector hebben geanalyseerd dat, ten eerste, door de overvloedige regen, de vruchtzetting niet voldoende was. Ten tweede schakelden sommige telers over van honing pomelo's of entten ze met andere variëteiten zoals Shatian of Thaise groene pomelo's.

Naast een lichte daling van de teelt is de honing pompelomarkt dit jaar ook een beetje zwak in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de prijs bij de oorsprong ligt meestal tussen € 0,42 per kg. Wu, een fruitteler in Meizhou, Guangdong, gelooft dat de prijs na het Mid-Autumn Festival waarschijnlijk lager zal liggen dan € 0,28 per kg. Als kopers zich voor hun aankopen wenden tot Pinghe, Fujian, een ander teeltgebied, zal de afzetdruk toenemen.

Bron: NFNCBcitrus


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven