Winst gelijk

Omzet Mission Produce 3de kwartaal +27%

Mission Produce, Inc. rapporteerde haar financiƫle resultaten voor het fiscale derde kwartaal eindigend op 31 juli 2022 met de volgende hoogtepunten:

  • Totale omzet van $313,2 miljoen, een stijging van 27% gedreven door gemiddelde verkoopprijsstijgingen van 42%, gedeeltelijk gecompenseerd door een daling van 11% in verkocht avocadovolume.
  • Netto inkomen van $18,4 miljoen, identiek aan dezelfde periode vorig jaar.
  • Aangepast netto-inkomen van $18,9 miljoen, vergeleken met $19,1 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar.
  • Aangepaste EBITDA van $31,6 miljoen, vergeleken met $30,1 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar.
  • Benoeming van Tim Bulow tot President en Chief Operating Officer.

Bericht van de CEO
"We realiseerden een sterke opbrengstengroei in het derde kwartaal dankzij een aanhoudend sterke prijszetting temidden van een lager aanbod in de sector. We behaalden robuuste marges per eenheid in het derde kwartaal, wat de flexibiliteit aantoont van ons gediversifieerde wereldwijde sourcing platform dat helpt de volatiliteit van de Mexicaanse bronmarkten te compenseren", aldus Steve Barnard, oprichter en CEO van Mission Produce.

"Onze Peruaanse teeltactiviteiten presteren goed dit seizoen, en we verwachten ongeveer 15% meer volume te oogsten dan wat we in fiscaal 2021 hebben bereikt. Betrouwbare toegang tot ons eigen fruit tijdens het Mexicaanse overgangsseizoen stelt ons in staat om langetermijntoezeggingen te doen aan onze retailpartners. We zijn goed gepositioneerd om het vierde kwartaal in te gaan en verwachten dat de aanbodbeperkingen in de sector zullen afnemen, waardoor het prijsklimaat iets zal verzachten, wat historisch gezien heeft geleid tot een verbetering van de consumptietrends op de wereldmarkten."

Geconsolideerd financieel overzicht
De totale inkomsten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2022 stegen met 27% tot $313,2 miljoen, in vergelijking met $246,8 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar. De groei werd aangedreven door een stijging met 42% van de gemiddelde verkoopprijzen per avocado-eenheid als gevolg van een lager aanbod in de sector vanuit Mexico, alsook door inflatiedruk. De prijsstijgingen werden gedeeltelijk tenietgedaan door een daling van het verkochte volume avocado's met 11%, die vooral te wijten was aan het lagere aanbod in Mexico. De binnenlandse volumes daalden in de periode minder snel dan de exportmarkten, waaruit blijkt dat de vraag naar avocado's veerkrachtig is temidden van de hogere prijzen op de Amerikaanse markt.

De brutowinst voor het derde kwartaal steeg met $1,7 miljoen (4%) tot $42,6 miljoen, en het brutowinstpercentage daalde met 300 basispunten tot 13,6% van de omzet. De stijging van de brutowinst was voornamelijk te danken aan een hogere marge per eenheid, gedeeltelijk tenietgedaan door het effect van een lager verkocht avocadovolume.

Vooruitzichten 4e kwartaal:

  • Avocadovolumes zullen naar verwachting sequentieel toenemen, vooral door ruim voldoende Peruaans product in de aanvoerketen, samen met de overgang naar de nieuwe Mexicaanse oogst, die naar verwachting groter zal zijn dan vorig jaar.
  • De prijzen bereikten een hoogtepunt in het begin van het derde kwartaal en op basis van de verwachting dat de volumes in de sector sequentieel zullen verbeteren, wordt verwacht dat ze verder zullen verzwakken tijdens het vierde kwartaal.

Klik hier voor het volledige verslag.

Voor meer informatie:
Jenna AguileraĀ 
Mission Produce, Inc.
press@missionproduce.com
www.missionproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven