Goede vraag naar Turkse pruimen

"Onze pruimenbomen zijn nog relatief jong, dus de volumes zullen van jaar tot jaar toenemen"

Het pruimenseizoen is een spannende tijd voor de Turkse fruitexporteur Alanar, omdat ze alleen pruimen exporteren die zelf geteeld zijn, in plaats van ze van andere teeltbedrijven te betrekken, zegt Yigit Gokyigit, marketingcoördinator bij Alanar.

"Wij telen 100% van onze pruimen in onze eigen boomgaarden. We zullen ongeveer 200 ton oogsten zoals gepland voor het seizoen. De pruimenboomgaarden van Alanar bevinden zich in de regio Manisa en het westen van Turkije. Dit jaar hadden we in het gebied gunstig weer voor de pruimenteelt. Daarom zullen de volumes zoals geraamd voor het seizoen zijn."

De vraag naar pruimen staat op een solide niveau, aldus Gokyigit. Hij verwacht dat het aanbod niet aan alle vraag zal kunnen voldoen, maar dat de productie de komende jaren zal groeien. "Alanar teelt een zeer speciaal ras pruimen dat slechts door een beperkt aantal telers over de hele wereld wordt geteeld. De rassen die wij hebben zijn zeer zoet met een volle smaak. Daarom is er altijd vraag naar dit fruit. In feite is ons oogstvolume beperkt als gevolg van de grote vraag. Dit was de grootste uitdaging voor ons dit jaar. Het goede nieuws is dat onze pruimenbomen nog relatief jong zijn, zodat onze volumes van jaar tot jaar zullen toenemen."

Nu de kosten van vrijwel alles stijgen, kan men ervan uitgaan dat ook de pruimen duurder zullen worden. Gokyigit verklaart echter dat Alanar ernaar streeft de prijzen van de pruimen van vorig jaar te handhaven: "Het is waar dat onze kosten stijgen met de inflatie. We weten dat de prijzen op de internationale markt voor pruimen vrijwel stabiel zijn. Daarom streven wij ernaar om ons fruit, ondanks de kostenstijging, aan te bieden tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die van de vorige jaren. De pruimen van Alanar zijn erg populair in West-Europa, Pacifisch Azië en ook in Zuid-Azië. Ik ben blij te zien dat we al jaren onafgebroken vraag hebben van onze klanten naar dit fruit. Ons doel is om langdurige zakelijke partnerschappen te hebben die gebaseerd zijn op klanttevredenheid."

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Tel.: +90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr
www.alanar.com.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven